Χαμηλή αυτοεκτίμηση αλά αμερικανικά

Χαμηλή  αυτοεκτίμηση  αλά αμερικανικά

Η Αμερική του Τραμπ δεν αισθάνεται καλά. Νιώθει χειρότερα κι από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Χειρότερα κι από την κρίση των σοβιετικών πυραύλων στην Κούβα τον Οκτώβριο του 1962.

 Χειρότερα κι από το εκπληκτικό πλήγμα γοήτρου που υπέστη στις 08:46 πμ (ώρα Νέας Υόρκης) της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. 

«Σήμερα» απάντησε μονολεκτικά το 59% των ερωτηθέντων στην ερώτηση «Πότε οι ΗΠΑ βρέθηκαν στο χαμηλότερο σημείο της νεότερης Ιστορίας τους ;», στο πλαίσιο δημοσκόπησης με τίτλο «Stress in America» που διεξάγει κάθε χρόνο η Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρία. Χαμηλή αυτοεκτίμηση αλά αμερικανικά. «Ποιο συγκεκριμένο θέμα στις ΗΠΑ σας προκαλεί το περισσότερο άγχος ;» «Το μέλλον της χώρας» απάντησε, ζοφερά και αόριστα, το 63%. «Τα χρήματα» είπε το 62%. «Η αγορά εργασίας» είπε το 61%. 

Άλλη ερώτηση. «Ποιο συγκεκριμένο θέμα στη ζωή τη δική σας και της οικογένειάς σας, σας ανησυχεί περισσότερο;» «Η περίθαλψη» είπε το 43%, «η οικονομική μου κατάσταση» το 35%. 

Τέτοιες μέρες πριν από ένα χρόνο εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ ο μπίζνεσμαν των καλλιστείων, των καζίνο, των ακινήτων αποκλειστικά για λευκούς, το ακροδεξιό πλουσιόπαιδο με τα λεφτά του μπαμπά, ο χολερικός Νέρωνας της μισαλλοδοξίας. Για «να κάνει την Αμερική μεγάλη ξανά». 

Σήμερα ένα κύμα αμφισβήτησης των προσόντων του ως θαυματοποιού φουσκώνει στα ψυχικά ερέβη μιας κοινωνίας που λατρεύει τους τηλε-Μεσσίες. Δεν έχει ακόμη γίνει τσουνάμι, αλλά οι προπομποί του, το στρες, ο φόβος για το μέλλον, έχουν ήδη εγκατασταθεί σε εκατομμύρια αμερικανικά νοικοκυριά. Κι ακόμα δεν ακούστηκε η τελευταία λέξη, που θα ‘ναι μάλλον στα ρώσικα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter