Χαμηλό πενταετίας για τα ελληνικά ομόλογα

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε και πλέον ετών καθώς η Αθήνα φαίνεται ότι εξασφαλίζει τη ζωτικής σημασίας χρηματοδότηση από τους διεθνείς δανειστές της.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδό της από την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας τον Μάρτιο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία του Tradeweb.

Αναλυτές δήλωσαν ότι η αισιοδοξία ότι θα αποδεσμευθούν προς την Ελλάδα τα χρήματα που χρειάζεται η χώρα για την πληρωμή υψηλών δανειακών της υποχρεώσεων φέτος το καλοκαίρι έχουν ενισχύσει τις προσδοκίες ότι σύντομα θα δοθεί τέλος στον σχεδόν τριετή αποκλεισμό της από τις αγορές ομολόγων.

Το ομόλογο λήξης Φεβρουαρίου του 2027 υποχώρησε σήμερα στο νέο χαμηλό του 5,616%, έχοντας σημειώσει χθες πτώση στο 5,633%. Οι αποδόσεις άλλων ελληνικών ομολόγων ήταν οι χαμηλότερες τουλάχιστον από το 2014.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.