Χαμός στην ΕΠΟ για τον νέο αρχιδιαιτητή, Πίτερ Φρόιντφελντ

Χαμός στην ΕΠΟ για τον νέο αρχιδιαιτητή, Πίτερ Φρόιντφελντ

Νέα μεγάλη ένταση προκάλεσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο η πρόσληψη του Σουηδού Πίτερ Φρόιντφελντ στη θέση του αρχιδιαιτητή, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αντέδρασαν με την όλη διαδικασία και αποχώρησαν από την ψηφοφορία που έγινε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, καθώς είχαν ζητήσει να υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι για τη θέση, μετά από υπόδειξη της UEFA. Η πλειοψηφία της ΕΕΠ, που ελέγχεται από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, αγνόησε τα «θέλω» των «αιωνίων αντιπάλων» και προχώρησε στη λήψη απόφασης για την πρόσληψη του Φρόιντφελντ.

«Για μια ακόμα φορά θλίβομαι για την τακτική Μπαλτάκου και για τα ψέματα που λέει. Ξεκίνησε πάλι μια παράτυπη παράνομη διαδικασία και κόντρα σε όσα αποφασίσαμε ομόφωνα στην Super League και σαν ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είπαμε το πιο απλό. Να στείλει η UEFA που ξέρει καλά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο 3 βιογραφικά και να επιλέξουμε», είπε αρχικά ο Β. Μαρινάκης, ο οποίος πρόσθεσε: «Ο Μπαλτάκος δεν μίλησε ποτέ με την UEFA και τη FIFA και δεν ζήτησε βιογραφικά. Δεν μίλησε ποτέ με τον Ροσέτι και δεν ζήτησε βιογραφικά, ξέθαψε, γιατί έτσι του είπαν οι προστάτες του, έναν άνθρωπο που απορρίψαμε το 2020 και έχει να δουλέψει από το 2019. Δεν έχει σχέση από τότε με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και ασχολείται μόνο με τη γειτονιά του. Άσχετα με το αν είναι καλός ο άνθρωπος αυτός, έχει να δουλέψει 4 χρόνια. Τι σας εμποδίζει να πάρετε 3 βιογραφικά και ένα αυτό 4; Με αυτή τη διαδικασία ξεφτιλίζονται πάλι τα πάντα. Είπαμε να πάρουμε 3 βιογραφικά και αντί αυτού μας παρουσιάζετε ένα βιογραφικό που έχει απορριφθεί και επιλέγετε πάλι διαδικασίες αδιαφανείς».

Και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού συνέχισε: «Ξεφτιλίζονται όλα όπως ξεφτιλίζουν την ΕΠΟ κάθε μέρα, όπως ξεφτιλίζουν την Εθνική με τους Δημητριάδηδες και όλα τα υπόλοιπα. Όπως και στα παιχνίδια και τις διαιτησίες που βλέπουμε και ξεφτιλίζεται το προϊόν ποδόσφαιρο. Ο Μπαλτάκος είναι ένας λεκές για το ποδόσφαιρο και πλέον δεν μπορεί να καθαριστεί με τίποτα. Θλίβομαι που άλλα πράγματα συμφωνούμε στη Λίγκα και άλλα ακούμε σήμερα από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Έτσι θα πάμε μπροστά;».

Και ο Μαρινάκης κατέληξε: «Φυσικά ως πρόεδρος της Super League διαφωνώ με τη διαδικασία και καταψηφίζω. Ο μόνος δρόμος είναι να κρατήσετε τον Φρόιντφελντ και να βρείτε και 3 ακόμα βιογραφικά. Αλλιώς δεν υπάρχει συζήτηση».

Επίθεση σε Σαββίδη-Μελισσανίδη

Στο στόχαστρο του Β. Μαρινάκη βρέθηκαν και οι Ιβάν Σαββίδης και Δημήτρης Μελισσανίδης. «Είναι Ξεφτίλα για τον Σαββίδη και τον Μελισσανίδη άλλα να συμφωνούμε στη Λίγκα κι άλλα να γίνονται εδώ», ανέφερε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, στον οποίο απάντησε ο CEO του ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης: «Εκπροσωπώντας τον ΠΑΟΚ και τον κ. Σαββίδη εδώ, επιστρέφεται ο χαρακτηρισμός ως απαράδεκτος γιατί ποτέ δεν είχαμε συμφωνήσει, είχαμε επιφυλαχθεί να μιλήσω τότε με τον κ. Σαββίδη. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι ξεφτίλα να εγκρίνουμε τώρα τον Σουηδό ενώ μάλιστα ήταν κ υποψήφιος το 2020 και δεν έχουμε κάτι να καταμαρτυρήσουμε εναντίον του ανθρώπου».

Κοσμάς: «Υποκρισία»

Από την πλευρά της ΑΕΚ μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Κοσμάς λέγοντας: «Είναι εξόχως υποκριτικό όλο αυτό, τα όσα έλεγαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός περί ελλιπούς προσωπικότητας του Σουηδού στη συνέντευξη που του είχαν πάρει όταν «κόπηκε» και υπερψηφίστηκε ο Κλάτενμπεργκ, όταν έχουμε βιώσει την λαίλαπα Κλάτενμπεργκ. Επιλέξαμε τότε ομόφωνα τον Κλάτενμπεργκ και κάναμε τεράστιο λάθος. Γιατί εκείνος κατέληξε να κάνει νταραβέρια και να μιλάει με τις ομάδες. Αποδείχτηκε καταστροφικός. Χίλιες φορές ο οποιοσδήποτε άλλος! Η ΑΕΚ έκανε λάθος τότε, το συνειδητοποίησε και δεν θα επαναλάβει παρόμοια λάθη. Τον Σουηδό ποιος τον είχε προτείνει; Η ΟΥΕΦΑ. Και τώρα μας είπε ο κ. Μπαλτάκος ότι έχει την αποδοχή της, όταν έθεσε το θέμα υπόψη της στις τελευταίες επαφές που είχε δια ζώσης στην Κύπρο. Επειδή λέτε για την προσωπικότητα του Σουηδού και αν είναι εύκολο ή όχι λόγω προσωπικότητας να «τρυπηθεί», πείτε μου εσείς κ. Μπουτσικάρη, Καραπαπά: «Τρυπήθηκε» ή όχι ο Κλάτενμπεργκ που υποτίθεται είχε ισχυρή προσωπικότητα; Είχε ή όχι νταραβέρια με τις ομάδες; Είστε εσείς ευχαριστημένος κ. Μπουτσικάρη; Ήταν καλός ο Κλάτενμπεργκ; Και για την ΑΕΚ το ιδανικό σενάριο θα ήταν να υπήρχαν πολλές υποψηφιότητες από την ΟΥΕΦΑ. Το ερώτημα όμως είναι αν αυτή η διαδικασία είναι εφικτή τέτοια εποχή που όλοι οι γνωστοί αρχιδιαιτητές απασχολούνται αλλού και θα συνεχίσουν να απασχολούνται μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η ΑΕΚ δεν έχει κανέναν λόγο να μην ψηφίσει την πρόταση για τον κ. Φρόιντφελντ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter