Χαμός στο άνοιγμα των θερινών κινηματογράφων

Χαμός στο άνοιγμα των θερινών κινηματογράφων

Το άνοιγμα των θερινών σινεμά την Παρασκευή 21 Μαΐου αποτέλεσε το έναυσμα για την εντυπωσιακή επιστροφή των σινεφίλ στο φυσικό τους χώρο.

Ακόμη και με την πληρότητα του 75%, ακόμη και με την μία (μόνο) προβολή λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 00.30 στις περισσότερες περιπτώσεις, τα θερινά σινεμά γέμισαν και μάλιστα σε αρκετά από αυτά δημιουργήθηκαν καταστάσεις sold out.

Οι περισσότεροι θεατές τίμησαν το οσκαρικό χιτ «Η χώρα των νομάδων» με την Φράνσις Μακ Ντόρμαντ. Το είδαν 7795 θεατές σε όλη την Ελλάδα στη διάρκεια του τριημέρου 21-23 Μαΐου (οι 6975 στην Αθήνα από 24 αίθουσες) ενώ το animation «Soul» τίμησαν 4080 θεατές, νούμερο που θα ήταν σαφώς ανώτερο αν δεν υπήρξε η πειρατεία. Για το λόγο αυτό άλλωστε κινήθηκε μέτρια και η «Wonder woman 1984» που είδαν μόλις 271 θεατές σε μόλις 3 αίθουσες.

Τέλος το «Πρόστιμο» του Φωκίωνα Μπόγρη χάρη στις καλές κριτικές, την κινητικότητα στα κοινωνικά δίκτυα αλλά και την ομοιότητα με τη «σχολή Οικονομίδη» που έχει δημιουργήσει ένα δικό της fan club, έκοψε 2293 εισιτήρια σε οκτώ αίθουσες (7 στην Αθήνα και 1 στη Θεσσαλονίκη) πετυχαίνοντας τον καλύτερο μέσο όρο του τριημέρου ανά αίθουσα.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter