«Χαμός» στο ΚΙΝΑΛ για τις δηλώσεις Μαλέλη για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Χαμός» στο ΚΙΝΑΛ για τις δηλώσεις Μαλέλη για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Σάλος επικρατεί στο ΚΙΝΑΛ, μετά τις δηλώσεις του γραμματέα Επικοινωνίας_x000D_
του Κινήματος, Σταμάτη Μαλέλη, σε ραδιοφωνικό σταθμό, που ανέφερε ότι ΚΙΝΑΛ και_x000D_
ΣΥΡΙΖΑ κινούνται στην ίδια προοδευτική κατεύθυνση. 

Ο κ. Μαλέλης τόνισε, μάλιστα, ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα συνεργαστεί με μια κυβέρνηση της ΝΔ που, όπως είπε, «θα φέρει τον όλεθρο», καθώς και ότι δεν θα φοβηθεί να προκαλέσει και δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική, πράγμα που αποκλείει κάθε συνεργασία με τη ΝΔ, εάν δεν πετύχει αυτοδυναμία στις εκλογές!

«Και βέβαια δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ», γιατί «εμείς σαφώς κινούμαστε στην προοδευτική κατεύθυνση», δήλωσε στην συνέντευξή του ο Σταμάτης Μαλέλης, καταρρίπτοντας τη βασική στρατηγική της Φώφης Γεννηματά που επιμένει να κρατά ίσες αποστάσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. «γέρνοντας» πού και πού προς… ΝΔ!), προκειμένου να αναδείξει την αυτονομία του ΚΙΝΑΛ.

«Δεν θα φοβηθούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική, ακόμη και αν δεν έχει αυτοδυναμία η ΝΔ, δεν θα συνεργαστούμε με μια κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη που θα φέρει τον όλεθρο», είπε ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, ανεβάζοντας την… πίεση δεκάδων στελεχών του ΚΙΝΑΛ, αλλά και της ηγεσίας! Και προσέθεσε: «Θέλουμε προοδευτική διακυβέρνηση. Εάν δεν μπορούμε να προωθήσουμε τη δική μας ατζέντα, δεν έχει νόημα για εμάς οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία».

Ως προς τις εκλογικές επιδόσεις του ΚΙΝΑΛ, μάλιστα, ο κ. Μαλέλης έθεσε τον πήχη σε διψήφια ποσοστά, αφού όπως εξήγησε «ένα 6%-7% θα έπρεπε να μας προβληματίσει». Κατέληξε, πάντως, ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη, σε κάθε περίπτωση, θα υπερψηφίσει τυχόν πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τη ΝΔ.

Η Χαριλάου Τρικούπη, από την πλευρά της, παραπέμπει στην τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά στις 16 του μήνα, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ και συγκεκριμένα στο εξής απόσπασμα: «Όσο αφορά εμάς, δεν πρόκειται να παγιδευτούμε σε ψεύτικα διλήμματα σε βάρος του τόπου. Έχουμε κόψει μαχαίρι την αποπροσανατολιστική συζήτηση με ποιους θα πάμε την επομένη των εκλογών. Και γι’ αυτό εντείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον μας. Όσο μας χτυπούν, όμως, τόσο δυναμώνουμε».

Τις δηλώσεις του γραμματέα Επικοινωνίας του κόμματος, πάντως, δεν τις λες και… ξένο χτύπημα!

Αναδίπλωση Μαλέλη

«Κάποιοι βιάστηκαν να χαρούν. Το ότι είναι νεοφιλελευθερος ο Μητσοτάκης δεν σημαίνει ότι είναι προοδευτικοί αυτοί. Η προοδευτική διακυβέρνηση περνά μόνο μέσα από την ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγης. Η πόλωση που καλλιεργούν Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε αδιέξοδο», έγραψε προσπαθώντας να τα μαζέψει, στα social media, ενώ σε δεύτερο μήνυμα αναφέρει:

«Τις συνεργασίες θα τις καθορίσει ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του. Τέλος σε αυτή τη συζήτηση που καλλιεργούν τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που αγωνιούν μόνο για τα ποσοστά τους και όχι για την υπέρβαση της κρίσης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter