Χαν: Σύντομα θα προταθεί σε Αλβανία και πΓΔΜ η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ε.Ε.

Χαν: Σύντομα θα προταθεί σε Αλβανία και πΓΔΜ η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ε.Ε.

“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει στα κράτη-μέλη σύντομα, πιθανότατα μέχρι το καλοκαίρι, την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων” με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ, είπε ο Γιοχάνες Χαν, αρμόδιος Επίτροπος για την Διεύρυνση, στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

«Οι πολίτες αυτών των χωρών αξίζουν αυτήν την συγκεκριμένη ευρωπαϊκή προοπτική. Πιστεύουμε ότι και οι δύο χώρες εφήρμοσαν στοπαρελθόν σημαντικές μεταρρυθμίσεις και έτσι απέκτησαν το δικαίωμα για ένα τέτοιο βήμα. Η Αλβανία για παράδειγμα έκανε μεγάλες προόδους στον αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος», πρόσθεσε ο κ. Χαν.

Ας σημειωθεί πως πρόσφατα ο Επίτροπος Χαν είχε προκαλέσει την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών όταν σε δηλώσεις του (και πάλι για την ένταξη της πΓΔΜ στην Ε.Ε.) είχε μιλήσει για «Μακεδονία». Ο ίδιος πάντως δήλωσε πως η αλλαγή του ονόματος είχε γίνει από το Spiegel.

Συγκρατημένη η Μέρκελ

Πιο συγκρατημένη παρουσιάστηκε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ κατά τη συνάντησή της με τον σκοπιανό πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ.

Η ίδια ανέφερε ως προϋπόθεση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων, ενώ απέφυγε να αναφερθεί σε ημερομηνία ένταξης, καθώς, όπως είπε, όλα εξαρτώνται από την ταχύτητα στην υλοποίηση των προϋποθέσεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter