Ξανά επί τάπητος η ανεξαρτησία της Σκωτίας

Ξανά επί τάπητος η ανεξαρτησία της Σκωτίας

«Είναι θέμα του πότε, όχι του αν» θα υπάρξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, διεμήνυσε η πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζιον, λίγο μετά τη νίκη της στις περιφερειακές εκλογές της περασμένης Πέμπτης.

Αποφασισμένη να προχωρήσει με ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της χώρας από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζιον, η οποία ανανέωσε την θητεία της στην ηγεσία της χώρας στις εκλογές της περασμένης Πέμπτης.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του κόμματος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, η Στέρτζιον επανέλαβε ότι σκοπεύει «να εξασφαλίσει ότι ο λαός της Σκωτίας θα μπορεί να επιλέξει ποιο θα είναι το μέλλον του μόλις περάσει η κρίση (σ.σ. της πανδημίας)» κάνοντας σαφές ότι «το θέμα του δημοψηφίσματος είναι θέμα του πότε – και όχι του αν».

Σχετικά με το κατά πόσο σκοπεύει να καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο την επόμενη άνοιξη, οπότε και σύμφωνα με τις προβλέψεις το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει αφήσει πίσω της εν πολλοίς την πανδημία, η Στέρτζιον απάντησε σε συνέντευξή της στο βρετανικό δίκτυο BBC:

«Ελπίζω πραγματικά αυτές οι προβλέψεις να είναι σωστές, αλλά πρέπει να δούμε στη διάρκεια του χρόνου πώς θα πάνε τα πράγματα. Έχουμε μπροστά μας σημαντικές προκλήσεις. Δεν θα το απέκλεια, αλλά δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή ότι αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα», απάντησε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter