Ξανά πανευρωπαϊκή πρωταθλήτρια στις αυξήσεις χονδρικής στο ρεύμα η Ελλάδα

Ξανά πανευρωπαϊκή πρωταθλήτρια στις αυξήσεις χονδρικής στο ρεύμα η Ελλάδα

Για δεύτερη φορά φέτος η Ελλάδα αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ευρώπης στην αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας στην χονδρική, η οποία σπάει κάθε αρνητικό ρεκόρ και φτάνει τα 253 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Το ίδιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί ξανά τον Ιούλιο.

Η Ελλάδα κατέγραψε λοιπόν την υψηλότερη τιμή ηλεκτρικής ενέργειας στη χονδρική σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και μάλιστα εμφάνισε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξησή της σε μια μέρα, κατά 8.5%.

Όπως προκύπτει συν τοις άλλοις το Χρηματιστήριο Ενέργειας, αύριο Τρίτη 19 Οκτωβρίου, η μέγιστη τιμή χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας θα βρεθεί στα 344 ευρώ και η ελάχιστη στα 188 ευρώ.

Η τρελή κούρσα των τιμών χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας έχει πλέον άμεσο αντίκτυπο στην τσέπη των τελικών καταναλωτών, νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων, καθώς από τον Ιούλιο για τους περισσότερους εναλλακτικούς παρόχους και από τον Αύγουστο για τη ΔΕΗ, οι αυξήσεις στη χονδρική μετακυλίονται στο σύνολό τους στους τελικούς καταναλωτές, μέσω της ενεργοποίησης των λεγόμενων ρητρών αναπροσαρμογής.
Για το λόγο αυτό τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο εξαιτίας της ρήτρας αναπροσαρμογής, η χρέωση της ΔΕΗ για την κατανάλωση ενέργειας της πλειονότητας των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων που ηλεκτροδοτούνται με το τιμολόγιο Γ1 από τη χαμηλή τάση, αυξήθηκε κατά 77.4%(!), αύξηση που μετριάστηκε με τα κρατικά μέτρα στήριξης (κρατική επιδότηση 9 ευρώ συν έκπτωση της ΔΕΗ) στο 39%.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter