Ξανά σε δίκη η «γαλάζια» υποψήφια δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου με το πλαστό πτυχίο

Ξανά σε δίκη η «γαλάζια» υποψήφια δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου με το πλαστό πτυχίο

Στο «σκαμνί» αναμένεται να καθίσει την ερχόμενη Δευτέρα η πρώην «γαλάζια» αντιδήμαρχος και υποψήφια στις περασμένες δημοτικές εκλογές δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Βασιλική Ανδρικοπούλου.

Πρόκειται για την επί σειρά ετών συνεργάτη του πρώην δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη η οποία όπως είχε αποκαλύψει το Documento εμπλέκεται σε υπόθεση πλαστογραφίας πτυχίου αγγλικών.

Το πλαστό πτυχίο φερόταν να είχε χρησιμοποιηθεί για τη συμμετοχή της κ. Ανδρικοπούλου σε μεταπτυχιακό του ΕΚΠΑ την περίοδο 2012-14. Μάλιστα σε βάρος της κ. Ανδρικοπούλου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε δημοτική υπάλληλος η οποία υποστήριζε ότι το πτυχίο ανήκει στην ίδια. Η ίδια, πάντως, σε δήλωσή της στο Documento αρνούνταν τις κατηγορίες και έκανε λόγο για συνωμοσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, o Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αναίρεση που είχε κατατεθεί σε βάρος της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η οποία είχε ληφθεί πριν από ένα περίπου χρόνο. Επρόκειτο για μία ακατανόητη απόφαση του Δικαστηρίου η οποία είχε προκαλέσει πολλά ερωτήματα. Το Δικαστήριο, έπειτα από έξι αναβολές, συνεδρίασε με κατηγορούμενη την κα Ανδρικοπούλου, η οποία όμως δεν ήταν παρών. Το Δικαστήριο έκανε δεκτές δύο ενστάσεις που κατέθεσαν οι συνήγοροι της. Η μία αφορούσε την αποβολή της πολιτικής αγωγής και η δεύτερη την ακυρότητα του κλητήριου θεσπίσματος. Δύο ενστάσεις που το Δικαστήριο σε προγενέστερη συνεδρίαση τις απορρίψει. Τον Οκτώβριο του 2018 όμως άγνωστο γιατί το ίδιο Δικαστήριο με άλλη σύνθεση τις έκανε δεκτές.

Διαβάστε επίσης: Η καθαρίστρια με το πλαστό πτυχίο στη φυλακή, η γαλάζια αντιδήμαρχος και φίλη του Μητσοτάκη στην παραγραφή

Τελικά ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αναίρεση που είχε κατατεθεί, ακύρωσε την απόφαση και παρέπεμψε εκ νέου σε δίκη την κα Ανδρικοπούλου. Σημειώνεται ότι εάν ο Άρειος Πάγος απέρριπτε την προσφυγή η υπόθεση της κας Ανδρικοπούλου θα οδηγούνταν στην παραγραφή. Η ίδια δεν θα δικάζονταν ποτέ για την ουσία της υπόθεσης και θα «διαφήμιζε» στους ψηφοφόρους της την απαλλαγή της.

Υποψήφια δήμαρχος και συστατική από Μητσοτάκη

Να σημειωθεί ότι η κα Ανδρικοπούλου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Μαΐου ήταν υποψήφια δήμαρχος στο Παλαιό Φάληρο με το συνδυασμό «Πρώτα το Φάληρο». Συγκέντρωσε μάλιστα ποσοστό 9,37% το οποίο μεταφράζεται σε 2.732 ψήφους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών. Το Φλεβάρη του 2019 η ίδια πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού της στην αίθουσα του Πολυχώρου “Τερψιχόρη” του Δημαρχιακού Μεγάρου στο Παλαιό Φάληρο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα για την τότε υποψήφια δήμαρχο μίλησαν με θερμά λόγια ο νυν βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, η πρώην υπουργός, Σοφία Βούλτεψη, ο σημερινός υφυπουργός Τουρισμό και τότε βουλευτής της ΝΔ, Χάρης Θεοχάρης, ενώ είχε στείλει επιστολή και ο Επίτροπος της Ελλάδος στην Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η Βασιλική Ανδρικοπούλου φέρεται επίσης να έχει σχέσεις και με το σημερινό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο φάκελο που είχε καταθέσει για να συμμετάσχει στο μεταπτυχιακό του ΕΚΠΑ υπήρχε συστατική επιστολή η οποία έφερε την υπογραφή του σημερινού προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter