Ξανά σε δίκη οι δράστες της απόπειρας ληστείας των συντάξεων ενός ολοκληρου χωριού

Ξανά σε δίκη οι δράστες της απόπειρας ληστείας των συντάξεων ενός ολοκληρου χωριού

Τέσσερις αλλοδαποί είχαν επιχειρήσει το καλοκαίρι του 2014 να ληστέψουν τον ταχυδρόμο που μετέφερε 29.000 ευρώ με το αυτοκίνητο του για να εξοφλήσει τις συντάξεις του μήνα στο χωριό Παύλο του Ορχομενού Βοιωτίας.

Για τη υπόθεση έχει εκδοθεί καταδικαστική τελεσίδικη απόφαση , πλην όμως μετά από αναίρεση που ασκήθηκε, ο Άρειος Πάγος ανέπεμψε την υπόθεση στο αρμόδιο δικαστήριο για να εκδικαστεί εκ νέου μόνο όμως ως προς έναν από τους τέσσερις καταδικασθέντες και για μια από τις κατηγορίες που τον αφορά.

Η απόπειρα ληστείας είχε αποτύχει καθώς ο ταχυδρόμος δεν παραδόθηκε στους επίδοξους ληστές που του είχαν στήσει ενέδρα αλλά αντιστάθηκε με κίνδυνο της ζωής του αναπτύσσοντας ταχύτητα με το αυτοκίνητο του.

Τότε δέχτηκε πυροβολισμούς ,μία από τις σφαίρες χτύπησε το ταμπλό του αυτοκινήτου σπάζοντας το παρμπρίζ , ενώ μια άλλη σφαίρα σφηνώθηκε σε κολωνάκι της πόρτας του οδηγού, δίπλα ακριβώς από το κεφάλι του ταχυδρόμου.

Οι δράστες που ήταν συγγενείς συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 18,5 ετών ο καθένας, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για τα κακουργήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και απόπειρας ληστείας κατά συναυτουργία με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Ένας όμως από αυτούς άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο η οποία έγινε δεκτή μόνο ως προς την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας οπότε και η υπόθεση αναπέμφθηκε για νέα κρίση από το αρμόδιο δικαστήριο. Σύμφωνα με το σκεπτικό του Αρείου Πάγου που αναίρεσε ως προς το συγκεκριμένο σκέλος την καταδικαστική απόφαση “δεν διευκρινίζεται με σαφήνεια, όπως απαιτείται, το είδος του δόλου, που συνέτρεξε στο πρόσωπο του αναιρεσείοντα, ως προς την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας”. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter