Ξανά σε υψηλά επίπεδα 7,149% η απόδοση των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου

Στο 7,149% αναρριχήθηκε σήμερα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου, αφήνοντας πίσω τις καλύτερες ημέρες όταν προ διμήνου καλλιεργούνταν προσδοκίες για ταχεία ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και η απόδοση είχε υποχωρήσει στο 6,4% με τάση περαιτέρω αποκλιμάκωσης.

Αντί γι' αυτό, οι απατήσεις των δανειστών από τη μία πλευρά και η κυβερνητική αβελτηρία από την άλλη, οδήγησαν σε σημαντικές καθυστερήσεις την αξιολόγηση. Τώρα, η κυβέρνηση - μετά τις χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου - φαίνεται να βάζει νερό στο κρασί της αποδεχόμενη "κόφτη διαρκείας" και υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για σειρά ετών μετά το 2018, επιχειρώντας να επιστρέψει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Πάντως, όσο καθυστερεί η διαδικασία, τόσο απομακρύνεται το ενδεχόμενο τα ελληνικά ομόλογα να γίνουν αποδεκτά στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το οποίο θα πήρε παράταση και θα συνεχιστεί για όλη τη διάρκεια του 2017.   

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.