Ξανά στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Ξανά στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Ξανά στη φυλακή ο πάλαι ποτέ ισχυρός άντρας του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε το αίτημα που είχε υποβάλλει, όπως και άλλοι συγκατηγορούμενοι του, κατά της τελεσίδικης καταδικαστικής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών για τις “χρυσές μίζες” από τα εξοπλιστικά προγράμματα των εξοπλιστικών.Αυτό σημαίνει ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Αρείου Πάγου η επίμαχη απόφαση του δικαστηρίου του δεύτερου βαθμού ήταν εμπεριστατωμένη και αιτιολογημένη .

Υπενθυμίζεται ότι το Εφετείο επέβαλλε στον Άκη Τσοχατζόπουλο για την υπόθεση των μιζών κάθειρξη 19 ετών χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού. Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε είκοσι χρόνια κάθειρξη.

Στη φυλακή θα πρέπει να οδηγηθεί και ο δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντάτος στον οποίο το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε επιβάλλει ποινή κάθειρξης 6 ετών.

Ο δικηγόρος είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε κάθειρξη 10 ετών αλλά οι δικαστές του χορήγησαν ανασταλτικό στην έφεση κι έτσι παρέμεινε ελεύθερος μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό .Και ο κ. Κωνσταντάτος είχε υποβάλλει αίτημα αναίρεσης της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter