Ξανά στην αρένα η Novartis: Κατέθεσε στην ανακρίτρια ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ξανά στην αρένα η Novartis: Κατέθεσε στην ανακρίτρια ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Την υπόθεση Novartis και την υποτιθέμενη σκευωρία επιστρατεύει η κυβέρνηση Μητσοτάκη προκειμένου να καλύψει τα αδιέξοδα της πολιτικής της τόσο εσωτερικά όσο και στο εξωτερικό.

Τα «χαστούκια» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι συνεχή. Τόσο σε ότι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας με τους εκατοντάδες νεκρούς όσο και σε ότι αφορά τα εθνικά θέματα μετά και το ναυάγιο της χθεσινής Συνόδου Κορυφής. Για το λόγο αυτό στην αρένα της πολιτικής αντιπαράθεσης ρίχνεται και πάλι η υπόθεση Novartis.

Ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου κατέθεσε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος η οποία ερευνά την υπόθεση της Novartis μετά την άσκηση από την Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει και πριν από ενάμιση μήνα στις αρχές Νοεμβρίου αλλά η κατάθεσή του διεκόπη καθώς ανέκυψε το ζήτημα του εάν έχει τη δυνατότητα ή όχι η εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου και αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου να υποβάλλει ερωτήσεις προς τους μάρτυρες και κατηγορούμενους. Μετά την επίλυση του ζητήματος αυτού με βούλευμα που εξέδωσε το Δικαστικό Συμβούλιο ο Βενιζέλος κατέθεσε σήμερα και πάλι.

«Μετά από ένα μήνα κατά τον οποίον περιμέναμε να λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο δικονομικά ζητήματα ολοκλήρωσα σήμερα την κατάθεσή μου. Χαίρομαι γιατί αποκτά ρυθμό πλέον η ανάκριση, προκειμένου να αποσαφηνιστεί δικαστικά η μεγάλη αυτή σκευωρία που θίγει τα θεμέλια της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Χαίρομαι επίσης γιατί η ανάκριση είναι ενδελεχής, γίνεται σε βάθος και ασχολείται με όλες τις πλευρές του θέματος», δήλωσε σήμερα ο κ Βενιζέλος.

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσει ο πρώην υπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την υπόθεση Novartis από την μέχρι πρότινος εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το επόμενο χρονικό διάστημα η υπόθεση Novartis θα αξιοποιηθεί επικοινωνιακά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη μόνο και μόνο για να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter