Ξανά στους δρόμους οι εργαζόμενοι σε Επισιτισμό – Τουρισμό

Ξανά στους δρόμους οι εργαζόμενοι σε Επισιτισμό – Τουρισμό

Πανελλαδικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Εργασίας, στις 12 το μεσημέρι διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό – Την ίδια ώρα και το κάλεσμα του το Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Ν. Αττικής (ΠΑΜΕ).

Εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, επισιτισμό, ζαχαροπλαστεία, φούρνους, αλυσίδες ταχυφαγείων από όλη την Ελλάδα αναμένεται να ενώσουν την φωνή τους στο σημερινό (Τετάρτη 10 Ιουνίου) πανελλαδικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Εργασίας, στις 12 το μεσημέρι, μετά το σχετικό κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

Η Ομοσπονδία δηλώνει ότι «δεν συναινεί πλέον στην φτωχοποίηση των εργαζόμενων και στο δόγμα «Μισή δουλειά, μισός μισθός, μισή ζωή» και θέτει εκ νέου τα εξής αιτήματα:

Καθολική εφαρμογή των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων στα ξενοδοχεία, στα τουριστικά καταλύματα, στον επισιτισμό, στην εστίαση, στις αλυσίδες ταχυφαγείων, στις βιομηχανίες ζαχαρωδών και στα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, στους φούρνους.

  • Αναπλήρωση των μισθών στα επίπεδα των κλαδικών συμβάσεων.

  • Ανάκληση όλων των απολύσεων και απαγόρευση αυτών για το επόμενο διάστημα.

  • Υποχρεωτική επαναπρόσληψη όλων των εποχικά εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό.

  • Παράταση επιδόματος ανεργίας μέχρι τον Απρίλιο του 2021.

  • Ένταξη στον μηχανισμό στήριξης όλων των εργαζομένων ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.

  • Ρυθμίσεις για όλους σε Τράπεζες, Εφορίες και ΔΕΚΟ

Παράλληλα, η παράταξη ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ στη ΓΣΕΕ συμμετέχει και στηρίζει το συλλαλητήριο και προκρίνει τον συντονισμό του αγώνα όλων των εργαζομένων που δοκιμάζονται από τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter