Ξανά στους δρόμους οι Γάλλοι - Απέναντι στον Μακρόν και το συνδικάτο μεταφορών

Φωτογραφία από πορεία στη Μασσαλία.

Το μεγαλύτερο συνδικάτο των δημοσίων μεταφορών στο Παρίσι RATP κάλεσε σε νέα απεργία τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, την πρώτη μέρα της συζήτησης στο γαλλικό κοινοβούλιο του σχεδίου της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Το σύστημα δημοσίων μεταφορών της γαλλικής πρωτεύουσας ουσιαστικά παρέλυσε για μια περίοδο έξι εβδομάδων, από τις αρχές Δεκεμβρίου 2019 έως τα μέσα Ιανουαρίου, καθώς τα συνδικάτα διαμαρτύρονταν για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού που έχει στόχο να καταργήσει ειδικά καθεστώτα, σύμφωνα με τα οποία ορισμένοι εργαζόμενοι μπορούν να συνταξιοδοτούνται έως και μια δεκαετία νωρίτερα σε σχέση με τους άλλους.

Το μεγαλύτερο συνδικάτο Unsa-RATP είχε ματαιώσει κινητοποίηση στις 18 Ιανουαρίου, αλλά τα συνδικάτα συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού με πορείες και διακοπές της ηλεκτροδότησης.

«Το Unsa-RATP επαναλαμβάνει τη σταθερή αντίθεσή του σε αυτό το σχέδιο μεταρρύθμισης και καλεί όλους τους εργαζόμενους να κάνουν την 17η Φεβρουαρίου μια μαύρη Δευτέρα για τις δημόσιες μεταφορές», τονίζει ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Λοράν Ντζεμπαλί σε ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι η μεταρρύθμιση θα εγκριθεί μέχρι το καλοκαίρι.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.