Ξανά στους δρόμους οι νοσοκομειακοί γιατροί - Ζητούν ενίσχυση του ΕΣΥ

Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσουν σήμερα το πρωι οι νοσοκομειακοί γιατροί που ένα χρόνο τώρα δεν έχουν δεί το ΕΣΥ να ενισχύεται/

Οι γιατροί που βλέπουν τα νοσοκομεία να μετατρέπονται και παλι σε νοσοκομεία μιας νόσου, ζητούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων.

Παράλληλα, αιτούνται διορισμούς με κατεπείγουσες διαδικασίες με έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων ΟΛΩΝ των υποψήφιων γιατρών για τις μόνιμες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί, αλλά και διορισμό ΟΛΩΝ των υποψηφίων Γενικών Γιατρών για τις θέσεις που προκηρύχθηκαν το 2019, αμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων στο δημόσιο σύστημα υγείας, ένταξη στα ΒΑΕ, χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, ορισμό της νόσησης από κορονοϊό ως επαγγελματική ασθένεια, δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ. σε κατάλληλους χώρους και στελέχωση τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά και επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κινητοποιήσεις και από την ΠΟΕΔΗΝ

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν ΄σήμερα και τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ που ζητούν

  • Ένταξη στα ΒΑΕ
  • Χαρακτηρισμό θανάτου συναδέλφων από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα
  • Μονιμοποίηση εκτάκτων
  • Ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση
  • Αυξήσεις στους μισθούς
  • Επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.