Νέα πρόκληση Ερντογάν: Ξαναβγάζει τα γεωτρύπανα στη Μεσόγειο – Τι του είχε ζητήσει η Μέρκελ (Video)

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Ξαναβγάζει τα γεωτρύπανα στη Μεσόγειο – Τι του είχε ζητήσει η Μέρκελ (Video)

Εμφανώς οργισμένος από τη μερική οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας πως πρόκειται για «μια συμφωνία άνευ σημασίας» και προαναγγέλλοντας την επανεκκίνηση γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

 Υποστήριξε δε, πως έχει ήδη ενημερώσει την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, για την πρόθεσή του αυτή.

Ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μεταδίδει το Reuters, εξαπέλυσε πυρά κατά της Ελλάδας, υποστηρίζοντας πως «δεν τήρησε τις υποσχέσεις της».

Μάλιστα, υποστήριξε πως δεν τίθεται ανάγκη συνομιλιών με «όσους δεν έχουν δικαιώματα, ειδικά σε θαλάσσιες ζώνες».

«Επαναλάβαμε τις δραστηριότητες γεώτρησης και προς τον σκοπό αυτόν έχουμε στείλει εκ νέου το (πλοίο σεισμικών ερευνών) Barbaros Hayrettin σε αποστολή», δήλωσε ο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. 

Η Άγκυρα είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα την αναστολή των ερευνών της στην ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να ξεκινήσει συνομιλίες με την Αθήνα.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Μέρκελ του ζήτησε να σταματήσει τις γεωτρήσεις για να γίνει πιο εύκολη η δουλειά της και εάν εμπιστεύεται την Ελλάδα, να γίνει μια παύση 3-4 εβδομάδων.

«Αλλά δεν του εμπιστεύομαι, δεν θα κρατήσουν τις υποσχέσεις τους. Αυτό και συνέβη. Τι θα γίνει τώρα; Θα ξεκινήσουμε αμέσως τις γεωτρήσεις».

Ερντογάν: Δεν χρειάζεται διάλογος

Στο μεταξύ όπως μετέδωσε προ ολίγου το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως:

«Δεν χρειάζεται διάλογος με εκείνους που δεν έχουν δικαιώματα, ιδιαίτερα στις θαλάσσιες ζώνες»

Παράλληλα χαρακτήρισε τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου ως «άνευ αξίας»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter