«Ξαναμένουν Εξυπηρετημένοι» οι καναλάρχες με νέο κυβερνητικό «δώρο»

«Ξαναμένουν Εξυπηρετημένοι» οι καναλάρχες με νέο κυβερνητικό «δώρο»

Με τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, οι καναλάρχες γίνονται αποδέκτες ενός ακόμη κυβερνητικού «δώρου», γεγονός που στηλίτευσε μέσω Twitter ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος.

Σύμφωνα με την ΠΝΠ που δημοσιεύτηκε την 1η Μαΐου, οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας θα καταβάλλουν το 50% των υπερχρεώσεων τους προς την κοινοπραξία των καναλαρχών (πλην του Open), Digea. Στην παράγραφο 2, όμως, του σχετικού άρθρου της ΠΝΠ, προβλέπεται η εξυπηρέτηση της Digea ως απόρροια της απώλειας εσόδων της κοινοπραξίας. Ειδικότερα, τα μειωμένα έσοδα του τηλεοπτικού κονσόρτσιουμ θα συμψηφιστούν με την επόμενη δόση ή τις επόμενες δόσεις του εκπλειστηριάσμος που αφορούσε την εκπομπή σήματος όλων των καναλιών, πλην της ΕΡΤ, η οποία απεγκλωβίστηκε από τη Digea επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης: «Μένουν εξυπηρετημένοι» οι καναλάρχες: Μειώνουν τα δωρεάν μηνύματα για να δικαιολογήσουν τα επιπλέον 9 εκατ.

«Στον πάροχο δικτύου με τον διακριτικό τίτλο DIGEA ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ Α.Ε. παρέχεται το ευεργέτημα του συμψηφισμού ποσού ίσου με το τυχόν υπόλοιπο ποσοστό 50% της τιμολογηθείσας και μη καταβληθείσας 1496 ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ Τεύχος A’ 90/01.05.2020 μηνιαίας αμοιβής, από παρόχους περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής ή περιφερειακής εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος Φ.Π.Α. για τους μήνες της παρ. 1, ανά μήνα, με επόμενη δόση ή επόμενες δόσεις του Εκπλειστηριάσματος που καταβάλλεται για το ένα (1) Δικαίωμα Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων Εθνικής Κάλυψης και τα δεκατρία (13) Δικαιώματα Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων Περιφερειακής Κάλυψης, δυνάμει της υπ’ αρ. 706/4/6.2.2014 απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ¨Ανακήρυξη Υπερθεματιστή της Δημοπρασίας για τη Χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής¨» σημειώνεται στην ΠΝΠ, γεγονός που σημαίνει αυτομάτως απώλεια κρατικών εσόδων με υπογραφή -και πάλι- Στέλιου Πέτσα..

Διόλου τυχαίο, σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχουν γνώση του αντικειμένου, ότι αναστέλλεται έως τέλη Αυγούστου το δικαίωμα της DIGEA να περιορίζει, να αναστέλλει ή να διακόπτει τις υπηρεσίες της προς τηλεοπτικούς σταθμούς λόγω οφειλών. Κατά τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η ρύθμιση αυτή έχει έντονο προεκλογικό άρωμα, καθώς η ΝΔ δεν θα ήθελε να βρεθεί μπροστά στο «μαύρο» κάποιου καναλιού τη στιγμή που θα διεκδικεί την ανανέωση της λαϊκής εντολής.

«Νέα ΠΝΠ – Νέο δώρο»

Μετά τη μείωση των δωρεάν ενημερωτικών μηνυμάτων για να δικαιολογηθούν τα επιπλέον 9 εκατ. ευρώ για την καμπάνια κατά του κορονοϊού, ο Λ. Κρέτσος κάνει λόγο στο Twitter για «νέα ΠΝΠ -νέο δώρο» της κυβέρνησης προς του καναλάρχες. «Τα κανάλια-ιδιοκτήτες της DIGEA θα πληρώσουν 50% λιγότερα για την εκπομπή του σήματος τους το τελευταίο 3μηνο. Αυτό το ποσό δεν θα καταβληθεί στα δημόσια ταμεια. Η DIGEA θα διατηρήσει το εγγυημένο της κέρδος 15% και εν μέσω πανδημίας» υπογραμμίζει ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/05/02/5eada713825e63623b0021f3.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter