Ξαναπιάνουν σφυρίχτρα οι διαιτητές - Βασιλειάδης: Υπάρχουν κανόνες και δεν θα γίνουμε Κολομβία

Οι διαιτητές αναμένεται να σταματήσουν την αποχή τους και θα σφυρίξουν κανονικά τα παιχνίδια της επόμενης εβδομάδας. Πάνω από δύο ώρες διάρκεια είχε η συνάντηση της ΕΠΟ με τους διαιτητές παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, του προέδρου της ΚΕΔ, Μέλο Περέιρα, του εκπροσώπου των FIFA, UEFA, Πετρ Φούσεκ, του προέδρου της Super League, Βαγγέλη Μπαταγιάννη και εκπροσώπου της Αστυνομίας. Κεντρικό θέμα συζήτησης με αφορμή τον ξυλοδαρμό Τζήλου ήταν πως θα προστατευθούν οι διαιτητές.

«Αυτά τα φαινόμενα είναι ανήκουστα και είναι απόφαση όλων των φορέων να τελειώσουν. Δεν μπορεί να βάζει κανείς σε κίνδυνο τη ζωή του», είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Βαγγέλης Γραμμένος, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι «το ζητούμενο είναι να δούμε το ποδόσφαιρο με διαφορετικό τρόπο. Μέσα σ’ αυτό το τοξικό περιβάλλον δεν μπορεί να έχει όφελος και ο επιχειρηματίας που θέλει να επενδύσει σ’ αυτό. Αυτό που είναι σαφές είναι ότι έχουμε ένα πιο υγιές πλαίσιο διαιτησίας. Συμφωνήσαμε όλοι ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι από τις επαγγελματικές ομάδες. Αν δεν σταματήσει το πανηγύρι του τρελού και κάθε Κυριακή να κάνουμε δικαστήρια δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού από την πλευρά του είπε: «Το πιο σημαντικό είναι οι δηλώσεις και πως αντιμετωπίζονται. Αυτό που ζήτησαν οι διαιτητές είναι να πέσουν οι τόνοι. Είμαστε ως πολιτεία έτοιμοι να συνδράμουμε με οποιοδήποτε τρόπο μας ζητηθεί. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε θετικοί σε οτιδήποτε θετικό. Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω για να κατακτήσουμε την κανονικότητα». Αναφερόμενος στην υπόθεση Τζήλου, ο Βασιλειάδης, είπε: «Πρέπει να βρεθούν στο ακροατήριο κάποιοι ένοχοι. Έχω την αίσθηση, ότι είμαστε σε καλό δρόμο για να δείξουμε σε όλους ότι σ’ αυτήν την χώρα υπάρχουν κανόνες και δεν θα γίνουμε Κολομβία».

Το email των διαιτητών

Μετά το τέλος της συνάντησης, οι διαιτητές Παπαπέτρου, Παπαδόπουλος, Κωσταράς και Δημητριάδης που εκπροσώπησαν τους συναδέλφους τους έστειλαν το ακόλουθο ηλεκτρονικό μήνυμα:

«Αγαπητοί συνάδελφοι, Μετά το πέρας της συνάντησης που είχε η αντιπροσωπεία των διαιτητών με τους αρμόδιους φορείς (Πρόεδρος ΕΠΟ Υφυπουργός, Πρόεδρος SL, Εκπρόσωπος UEFA FIFA ΚΕΔ , αστυνομία) έχουμε να σας μεταφέρουμε τα εξής:

θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε το κλίμα της συνάντησης το οποίο από την πλευρά της ΕΠΟ ήταν θετικό αναφέροντας μας μια σειρά δεσμεύσεων όπου θα τα αναλύσουμε παρακάτω.

Από την πλευρά της FIFA - ΚΕΔ υπάρχει ο ίδιος προβληματισμός με εμάς και η διάθεση επίλυση λύσεων με προτάσεις.

Από την πλευρά της κυβέρνησης και από την μεριά του υφυπουργού μας δεσμεύτηκε την κάθε βοήθεια σε οποιοδήποτε πρόβλημα μέσω της ΚΕΔ.

Από πλευράς SL το κλίμα δεν ήταν υποστηρικτικό όπως από τους άλλους φορείς.

Αναλυτικά: Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεσμεύτηκε: Αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα σχετικά με τις δυσμενείς δηλώσεις κατά της διαιτησίας.

Πρόστιμα και ποινές από την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού ανεξάρτητα από τις πειθαρχικές ποινές που θα επιβληθούν από την ΕΠΟ με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή (πρόταση υφυπουργού ).

Πρόταση προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αστυνομίας για ίδρυση άτυπου οργάνου πρόληψης και αποφυγής φαινομένου βίας. Άμεση διαλεύκανση των υποθέσεων μέσω του ανώτατου κλιμακίου αντιμετώπισης αθλητικής βίας της αστυνομίας.

Παρουσία προέδρου της ΕΠΟ και απεσταλμένου της FIFA UEFA στο επόμενο ΔΣ της SL με σκοπό την εκτόνωση του αρνητικού κλίματος απέναντι στους Έλληνες διαιτητές.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μας διεμήνυσε ότι στηρίζει τους Έλληνες διαιτητές και είναι ο μόνος αρμόδιος μαζί με την ΚΕΔ για την έλευση η μη ξένων διαιτητών.

Παρότρυνση προς τους διαιτητές να καταγράφουν οτιδήποτε υποπίπτει στην αντίληψη τους με σκοπό την άμεση αυστηρή επιβολή ποινών.

Πρόταση μέσω απεσταλμένου της FIFA να παρέχει τεχνογνωσία από άλλες χώρες όπως Αγγλία και επανεξέταση εφαρμογής πειθαρχικού κώδικα.

Από την πλευρά της SL δεν έγινε πρόταση με σκοπό την εκτόνωση του ήδη τεταμένου κλίματος και αρκέστηκε να ακούσει τις προτάσεις των υπολοίπων.

Η αντιπροσωπεία των διαιτητών μετέφερε τα εξής:

Την δυσαρέσκεια του σώματος για τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της SL. Ζήτησε την άμεση εφαρμογή των διατάξεων του πειθαρχικού κώδικα περί δυσμενών κρίσεων και αυστηροποίηση των ποινών.

Προσπάθεια επιβολής νόμου Κοντονή και αυστηρός έλεγχος δημοσιευμάτων ΜΜΕ που υποκινούν τη βία.

Ζητήσαμε από την SL να ρίξει τους τόνους με σκοπό να συνεχιστεί ομαλά το πρωτάθλημα.

Ενημερώσαμε τον προβληματισμό μας για τα οικονομικά θέματα (εργόσημο FL) τα οποία θα συζητηθούν στο επόμενο σεμινάριο με ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Κλείνοντας ενημερώσαμε σε περίπτωση άρσης της αποχής το σώμα θα επανεξετάσει την στάση του σε περίπτωση μη τήρησης των παραπάνω δεσμεύσεων.

Αφού λάβετε υπόψη τα παραπάνω θα κληθείτε σε επόμενο email να ψηφίσετε για την άρση η μη της αποχής.

Η ψηφοφορία λήγει στις 17:30 οποιαδήποτε ψήφος πέραν του χρονικού ορίου θα προσμετρηθεί υπέρ της πλειοψηφίας των ψήφων».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.