Ξανάρχισαν οι αποστολές ρωσικού πετρελαίου στη Σλοβακία

Ξανάρχισαν οι αποστολές ρωσικού πετρελαίου στη Σλοβακία

Οι αποστολές πετρελαίου από τη Ρωσία μέσω του αγωγού Druzhba σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ξεκίνησαν ξανά μετά την επίλυση ενός προβλήματος σχετικά με τις πληρωμές για τη διαμετακόμιση, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομίας της Σλοβακίας Ρίτσαρντ Σούλικ.

«Το πετρέλαιο βρίσκεται ήδη στο έδαφος της Σλοβακίας», έκανε γνωστό ο Σούλικ μέσω Facebook, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Υπενθυμίζεται πως η ρωσική κρατική εταιρεία αγωγών Transneft ανακοίνωσε την Τρίτη ότι διέκοψε τις αποστολές μέσω του νότιου τομέα του αγωγού Druzhba που διέρχεται μέσω της Ουκρανίας προς την Τσεχία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία. Το βόρειο σκέλος του αγωγού Druzhba, που διασχίζει τη Λευκορωσία προς την Πολωνία και τη Γερμανία, δεν επηρεάστηκε, ανέφερε η Transneft.

Η Transneft ανέφερε επιπλοκές λόγω των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 4 Αυγούστου, λέγοντας ότι η πληρωμή της στον ουκρανικό ομόλογο της εταιρείας απορρίφθηκε.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Σούλικ είπε ότι οι πληρωμές θα γίνουν από τη σλοβακική εταιρεία διυλιστηρίου Slovnaft αφού τόσο η ρωσική όσο και η ουκρανική πλευρά συμφώνησαν στη λύση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Slovnaft ανήκει στον ενεργειακό όμιλο MOL της Ουγγαρίας.

Πηγή: Euronews, BBC

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter