Χανιά: Αστρονομικό πρόστιμο 6.367.600 ευρώ για σουβλάκια!

Χανιά: Αστρονομικό πρόστιμο 6.367.600 ευρώ για σουβλάκια!

Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ’ αλεύρι φαίνεται ότι είναι ενίοτε οι αρμόδιοι για την επιβολή προστίμων σε ορισμένες περιπτώσεις φοροδιαφυγής…

Ο λόγος για την επιβολή προστίμου 6.367.600 ευρώ σε επιχείρηση εστίασης στα Χανιά της Κρήτης, όπου διαπιστώθηκε μη έκδοση λιανικών αποδείξεων.

Συγκεκριμένα, σε ελέγχους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση δεν είχε εκδώσει τουλάχιστον 15.919 αποδείξεις, με τους υπολογισμούς να καθορίζουν την «καθαρή αξία» στα 70.743,34 ευρώ και το ΦΠΑ στα 15.141,56 ευρώ, σύνολο δηλαδή, 85.884,90 ευρώ. !

Η Αρχή αναφέρει ότι η επιχείρηση είχε υποπέσει άλλες δύο φορές σε παρόμοιες παραβάσεις, και καταλήγει στο πρόστιμο-μαμούθ των 6.367.600.

Και ασφαλώς ουδείς υποστηρίζει ότι η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή θα πρέπει να παραμένουν ατιμώρητες, ωστόσο, αν για μια τέτοια περίπτωση το πρόστιμο ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια ευρώ, τότε τι θα έπρεπε να επιβληθεί σε γνωστές και μη εξαιρετέες επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που αντί να καλούνται να πληρώσουν, βλέπουν να… διαγράφονται και πρόστιμα;

Για την ιστορία να θυμηθούμε μόνο περιπτώσεις , όπως των Αναστασιάδη και Λιακουνάκου σύμφωνα με το πόρισμα του ειδικού συνεργείου ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών

Αναστασιάδης και Λιακουνάκος φιγουράρουν στο πόρισμα εκατό σελίδων ειδικού συνεργείου ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών για την αμαρτωλή περίοδο 2012-2013.Επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών «εξαφάνιζε» πρόστιμα και φόρους εκατομμυρίων που είχαν επιβληθεί για διαδοχικές εικονικές συναλλαγές ή άλλες παραβάσεις σε μεγάλες εταιρείες και σε «επώνυμους» πολίτες.

Για δεκαοκτώ μόνο περιπτώσεις, τα χρέη που φαίνεται πως μειώθηκαν ή διαγράφηκαν προς όφελος μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών, εταιρειών ηλεκτρικών ειδών, της AXON του Θωμά Λιακουνάκου, ο οποίος αντιμετωπίζει κακουργήματα και αποφυλακίστηκε πρόσφατα με βραχιολάκι, του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη, αλλά και του Σωτήρη Εμμανουήλ που εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο των υποβρυχίων προσεγγίζουν τα εκατό εκατομμύρια ευρώ, συνολικά.

Οι διαγραφές, με κατά πλειοψηφία ή και ομόφωνες αποφάσεις, έγιναν κατά την περίοδο 2012-2013.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter