Χανιά: Κατέρρευσε η γέφυρα του Κερίτη – Εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους (Photos – Video)

Χανιά: Κατέρρευσε η γέφυρα του Κερίτη – Εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους (Photos – Video)

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα στην Κρήτη από την κακοκαιρία που συνεχίζει να πλήττει το νησί. 

Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, κατέρρευσε η γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό καθώς δεν «άντεξε» το νέο χτύπημα της κακοκαιρίας, παρά τις προσπάθειες θεμελίωσης της γέφυρας που προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το flashnews.gr η γέφυρα, άνοιξε χθες το απόγευμα, εξαιτίας της μεγάλης κατολίσθησης στο Φουρνέ, προκειμένου να διευκολύνεται η διέλευση οχημάτων, ωστόσο σήμερα, το πρωί, κατέρρευσε τμήμα λίγο πριν την είσοδο στην γέφυρα και λίγες ώρες αργότερα, έπεσε η γέφυρα.

Εκκενώθηκαν σπίτια στον Αλικιανό

Τα δύο σπίτια που βρίσκονται στην πλαγιά του βουνού, είναι σε άκρως επικίνδυνο σημείο, οπότε όπως ενημέρωσε το flashnews.gr, o Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, αποφασίστηκε να εκκενωθούν, καθώς υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσουν από τις έντονες βροχοπτώσεις. Την ίδια στιγμή στο Ορθούνι, η Πυροσβεστική κλήθηκε να βγάλει από δύο πλημμυρισμένα σπίτια ηλικιωμένους.

Διαβάστε επίσης: Κρήτη: Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Κατολισθήσεις και υπερχείλιση ποταμών

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η γέφυρα στο Φουρνέ, είναι σε κακή κατάσταση για αυτό το λόγο, η Αντιπεριφέρεια Χανίων, αποφάσισε από τη διασταύρωση της γέφυρας του Αλικιανού προς Φουρνέ, Φουρνές-Λάκκοι, Φουρνές-Μεσκλά, Φουρνές –Σκινές και Σκινές-Ανατολικό Σέλινο, να διακοπεί η κυκλοφορία, καθώς, οι κατολισθήσεις είναι συνεχείς.

Η στιγμή της κατάρρευσης

https://flashnews.gr/post/381432/h-stigmh-ths-katarreyshs-ths-gefyras-toy-kerith-xathhke-ena-mnhmeio-binteo-fwto

Ήδη τα μηχανήματα επιχειρούν και πραγματοποιούν προσωρινές διανοίξεις, ενώ όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, παρακαλούνται οι οδηγοί και οι πολίτες να μην παραμερίζουν τις σημάνσεις που έχουν τοποθετηθεί σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς ο κίνδυνος είναι μεγάλος.

Διαβάστε επίσης: Χανιά: Αγνοείται 61χρονος που παρασύρθηκε από χείμαρρο – Εντοπίστηκε το όχημα του (Video)

Την ίδια στιγμή, στο Συρίλι του δήμου Πλατανιά, ένα κομμάτι της γέφυρας έχει καταρρεύσει με την διέλευση στο σημείο να έχει απαγορευτεί.

Οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να μην πλησιάζουν καθόλου κοντά στο σημείο της κατάρρευσης.

Σπίτια καταπλακώθηκαν από την κατολίσθηση στο Χλιαρό

Την ίδια ώρα δύο γυναίκες, είχαν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους, καθώς σημειώθηκε κατολίσθηση και οι πέτρες πλάκωσαν τα σπίτια. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και οι γυναίκες μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.



Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter