Χανιά: Κινδύνεψαν να πνιγούν από τη βροχόπτωση, τεράστια κατολίσθηση στην Ε.Ο. Χανίων – Κισσάμου (Photos – Video)

Χανιά: Κινδύνεψαν να πνιγούν από τη βροχόπτωση, τεράστια κατολίσθηση στην Ε.Ο. Χανίων – Κισσάμου (Photos – Video)

Μεγάλα προβλήματα σημειώθηκαν στην Κρήτη από την παρατεταμένη βροχόπτωση τις τελευταίες 24 ώρες. Δύο οδηγοί εγκλωβίστηκαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις στα Χανιά, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ σημειώθηκε τεράστια κατολίσθηση στην Εθνική Οδό Χανίων – Κισσάμου.

Συγκεκριμένα λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ένας οδηγός εγκλωβίστηκε στην εθνική οδό Χανίων- Κισσάμου, στο ύψος του κόμβου του Κολυμβαρίου, όπου ο δρόμος είχε μετατραπεί κυριολεκτικά σε ποτάμι, όπως και σε πολλά σημεία του ΒΟΑΚ ακόμη, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή του.

Ο οδηγός ειδοποίησε με το κινητό του τηλέφωνο τον δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη, ο οποίος ενημέρωσε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στο σημείο έσπευσαν δυο οχήματα με τέσσερις πυροσβέστες, που κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν λίγο μετά τις δύο τα μεσάνυχτα.

Νωρίτερα είχε χρειαστεί η συνδρομή της πυροσβεστικής για να απεγκλωβίσουν δυο άτομα από το όχημα στο οποίο επέβαιναν στο χωριό Καλυβιανή.

Τεράστια κατολίσθηση στην εθνική οδό Χανίων – Κισάμου

Το βουνό κατέβηκε στο δρόμο, στην Εθνική οδό Χανίων – Κισσάμου στο ύψος του Σταλού, απόρροια της έντονης και παρατεταμένης βροχόπτωσης του τελευταίου 24ωρου.

Μετ’ εμποδίων γίνεται η κυκλοφορία την εθνική οδό Χανίων – Κισσάμου, λόγω μεγάλης κατολίσθησης που σημειώθηκε στις 10:30 περίπου το πρωί της Τετάρτης, στο ύψος του Σταλού.

Εκτιμάται πως έχουν πέσει στο οδόστρωμα 6.000 κυβικά εκατοστά αδρανών υλικών, χώμα, πέτρες και κλαδιά, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν ζημιές ή τραυματισμοί.

Οι εργασίες απομάκρυνσης των μπάζων ήταν σε εξέλιξη μέχρι το μεσημέρι ενώ αναζητούταν χώρος για την εναπόθεσή τους.

Στο σημείο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, ο πρόεδρος του ΟΑΚ, Φώτης Καζάσης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ακόμη, έσπευσε το τμήμα τροχαίας του ΒΟΑΚ για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας ενώ η Πυροσβεστική υπηρεσία με την χρήση θερμικής κάμερας απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει εγκλωβιστεί κάποιο άτομο η διερχόμενο όχημα.

Για μια ακόμη φορά πάντως και με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν αναδεικνύονται τα πολυποίκιλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το οδικό δίκτυο του νομού, καθιστώντας για πολλοστή φορά επιτακτική ανάγκη τις απαραίτητες παρεμβάσεις, αφού βέβαια και ο φορέας που φέρει την ευθύνη της συντήρησης του οδικού δικτύου αναλάβει επιτέλους τις υποχρεώσεις του.

Πάντως από τους εκπροσώπους των αρμοδίων υπηρεσιών, εκφράζονται φόβοι για νέες κατολισθήσεις λόγω κλίσης που έχει πάρει μέρος του βουνού.

Την απομάκρυνση των υλικών κάνει η Περιφέρεια, και εργολάβος καθώς με τα απαραίτητα μηχανήματα.

Με δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαρακης, επεσήμανε την ανάγκη για μελέτες, έργα και μόνιμες παρεμβάσεις. Είπε επίσης πως «πρέπει πλέον να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Αυτό που κάνουμε κάθε φορά είναι πως απομακρύνουμε τα χώματα μέχρι να ξαναπέσουν. Να παρέμβουμε πριν θρηνήσουμε θύματα.»

Χείμαρρος κεντρικός δρόμος των Χανίων τα ξημερώματα

Τρομακτικές διαστάσεις πήραν τα καταρρακτώδη νερά που έπεσαν στα Χανιά το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, από την κακοκαιρία “Ραφαήλ” που εξακολουθεί και πλήττει ολόκληρη τη χώρα.

Στο χαρακτηριστικό βίντεο του zarpanews.gr, αν και είναι δύσκολο να διακριθεί ο δρόμος, απεικονίζεται η οδός Αποκορώνου στη συμβολή με την Σολωμού και τη Μάρκου Μπότσαρη, όπου τα ορμητικά νερά έχουν μετατρέψει το σημείο σε χείμαρο.Η κακοκαιρία έπληξε και άλλες περιοχές του Νομού, όπου οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές και ταλαιπωρία σε κατοίκους.

Πηγές: Zarpanews.gr, Kriti24.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter