Χανιά: Κινητοποίηση για τους αδικοχαμένους της ασφάλτου (Video & Photos)

Χανιά: Κινητοποίηση για τους αδικοχαμένους της ασφάλτου (Video & Photos)

Η σημερινή κινητοποίηση είχε ως θέμα την διαμαρτυρία των μελών της «Κίνησης Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών», για την κατάσταση στον δρόμο έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης, με αφορμή τον χαμό δύο παιδιών της Στέλλας και του Γιάννη, ως συνέπεια τροχαίου δυστυχήματος που βύθισε στα μαύρα, όχι μόνο τα Χανιά, αλλά ολόκληρη την Κρήτη.

Οι διοργανωτές της σημερινής κινητοποίησης, ζητούσαν να κλείσει ο δρόμος στη μνήμη των παιδιών, αλλά και στο πλαίσιο της ανάδειξης των προβλημάτων που έχει ένας από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους, για «20 λεπτά -όσα και τα χρόνια τους- για τη Στέλλα και το Γιάννη».

Αυτό δεν έγινε ποτέ! Το Τμήμα Τροχαίας έκρινε πως ο δρόμος δεν ήταν δυνατόν να κλείσει για τόσο μεγάλο (sic) χρονικό διάστημα, ελέω της αυξημένης κυκλοφορίας.

Η οδηγική μας παιδεία δεν ανέχεται όπως φαίνεται τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

Ο δρόμος έκλεισε όσο διαρκεί η τήρηση ενός λεπτού σιγής που τηρήθηκε στην μνήμη των παιδιών, που τόσο άδικα πλήρωσαν τις ελλείψεις μίας τόσο πολυδιαφημισμένης πόλης.

Σε δηλώσεις τους τα μέλη της Κίνησης ζήτησαν τα αυτονόητα: Πεζοδρόμια και στις δύο πλευρές του δρόμου, με σύγχρονες προδιαγραφές, διαγραμμίσεις, που δεν υπάρχουν ούτε καν στη στάση του λεωφορείου που χρησιμοποιούν οι φοιτητές.

Επίσης όπως είπε το μέλος της Κίνησης κα Μαρία Κονδυλάκη «ζητάμε μελέτη τεκμηριωμένη για τι πρέπει να γίνει στο συγκεκριμένο σημείο» καθώς όπως σημειώθηκε η παρέμβαση με την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών δεν επαρκεί.

Στην σημερινή κινητοποίηση συμμετείχε και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Σε δήλωση του ο Πρύτανης του ιδρύματος κ. Βασίλης Διγαλάκης είπε πως σημερινή κινητοποίηση είναι κάτι θετικό, σημείωσε δε πως για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχει ο συγκεκριμένος δρόμος χρειάζονται και άλλες παρεμβάσεις όπως πεζοδρόμια και στις δύο πλευρές, διαβάσεις και σήμανση.

Επίσης ο κ. Διγαλάκης υπενθύμισε με το ίδρυμα από το 2014 έχει προτείνει την δημιουργία κόμβου, «προκειμένου να διοχετεύεται σωστά η κυκλοφορία προς το Πολυτεχνείο και αργότερα προς το κολυμβητήριο, αλλά θα είναι και ένας τρόπος μέσω του οποίου θα ανακόπτεται η ταχύτητα των οχημάτων, καθώς αυτό είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα.

Πηγή: zarpanews




Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter