Χανιά: Οι πυροσβέστες διέσωσαν 70χρονη τουρίστρια που χάθηκε στο φαράγγι του Δικτάμου

Χανιά: Οι πυροσβέστες διέσωσαν 70χρονη τουρίστρια που χάθηκε στο φαράγγι του Δικτάμου

Σε κίνδυνο έθεσε τη ζωή της τουρίστρια, καθώς ξεκίνησε μόνη της να διασχίσει το φαράγγι του Δικτάμου στα Χανιά. Για ώρες περπατούσε μέσα στο φαράγγι μόνη της, χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό και κυρίως χωρίς νερό με αποτέλεσμα να αισθανθεί αδιαθεσία και να αναγκαστεί να καλέσει σε βοήθεια!

Πρόκειται για μία 70χρονη, για τον εντοπισμό και τη διάσωσή της οποίας στήθηκε αμέσως επιχείρηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα με τέσσερις πυροσβέστες και έναν αξιωματικό.

Τέσσερις ώρες χρειάστηκαν για να εντοπίσουν την αφυδατωμένη γυναίκα και να την προσεγγίσουν, με μονάδα του ΕΚΑΒ και γιατρό να βρίσκονται… επί ποδός για να την παραλάβουν και να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Το neakriti.gr, επικοινώνησε με τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Νίκο Λαγουδάκη, ο οποίος είπε ότι χρειάστηκαν «τέσσερις ώρες για τον εντοπισμό και τη μεταφορά της σε μονάδα του ΕΚΑΒ».

Ο ίδιος μάλιστα εφιστά την προσοχή των περιπατητών. «Εμείς», όπως τόνισε στο neakriti.gr, «ενδιαφερόμαστε για την ασφάλεια των τουριστών».

Πρέπει ωστόσο όπως ανέφερε, «ο περιπατητικός τουρισμός να γίνεται οργανωμένα, με τον κατάλληλο εξοπλισμό και να υπάρχει πάντα κάποιος επαγγελματίας, όπου θα συμβουλεύονται οι περιπατητές. Ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους», τόνισε ο κ. Λαγουδάκης.

Πηγή: Νέα Κρήτη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter