Χανιά: Προφυλακίστηκε ο περιπτεράς που είχε μπει οπλισμένος στον ΟΚΑΝΑ

Χανιά: Προφυλακίστηκε ο περιπτεράς που είχε μπει οπλισμένος στον ΟΚΑΝΑ

Προσωρινά κρατούμενος με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε μετά την απολογία του ο 43χρονος από τα Χανιά που το πρωί της Δευτέρας κρατώντας όπλο είχε εισβάλει στο κτίριο του ΟΚΑΝΑ θέτοντας επί επτά ώρες σε καθεστώς ομηρίας 3 εργαζόμενες στον Οργανισμό.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Γιώργο Περράκη, ο πελάτης του εμφανίσθηκε μετανιωμένος ενώπιον του ανακριτή δηλώνοντας ότι δεν είχε πρόθεση να βλάψει κανένα, ενώ απέδωσε την πράξη του στην κακή ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν. 

Ο κ. Περράκης πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος δεν πυροβόλησε ποτέ εναντίον των αστυνομικών αλλά μόνο προς την πόρτα, ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και ότι δεν θα έβλαπτε ποτέ τις εργαζόμενες της μονάδας τις οποίες μάλιστα σέβεται.

Σύμφωνα με τον ίδιο βρισκόταν σε κατάσταση απελπισίας για το γεγονός ότι ο δήμος θα κατεδάφιζε το περίπτερό του που είναι το μοναδικό μέσο βιοπορισμού για την οικογένειά του.

Ο κ. Περράκης υπογράμμισε ακόμη ότι ο 43χρονος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ψυχικής υγείας. Τόνισε ότι βρίσκεται σε καθεστώς μόνιμης αναπηρίας συνεπεία της ψυχικής νόσου. 

Εναντίον του ο εισαγγελέας Χανίων έχει ασκήσει διώξεις για απόπειρες ανθρωποκτονίας, της παράβασης του νόμου περί όπλων και εκτεταμένων φθορών. 

Ο 43χρονος μεταφέρθηκε προσωρινά στο κατάστημα κράτησης Κρήτη 1 της Αγιάς Χανίων.

Πληροφορίες και φωτογραφίες: neakriti.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter