Χανιά: Σε ύφεση η φωτιά στον Δήμο Κανδάνου – Σελίνου

Χανιά: Σε ύφεση η φωτιά στον Δήμο Κανδάνου – Σελίνου

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε αργά το απόγευμα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις δύο το μεσημέρι σε δύσβατη περιοχή της τοποθεσίας «Μουστάκο» του Δήμου Κανδάνου – Σελίνου. Η φωτιά εξελίχθηκε σε χορτολιβαδική και δασική έκταση καίγοντας και ελιές ενώ ζημιές υπέστη και αγροτική κατοικία που βρίσκεται στην περιοχή.

Λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα η φωτιά λόγω και της αλλαγής της διεύθυνσης των ανέμων κατευθύνθηκε προς την περιοχή της Σκλαβοπούλας. Το δύσβατο της περιοχής και οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν δυσκόλεψαν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης, ενώ καθοριστική για τον περιορισμό και τον έλεγχο της πυρκαγιάς ήταν η συνδρομή δύο εναερίων μέσων που έκαναν ρίψεις νερού.

Τη μάχη με τις φλόγες έδωσαν 25 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 44 άνδρες, δύο πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρα οχήματα δήμων, μηχανήματα ιδιωτών εργολάβων και ομάδες εθελοντών. Το έργο της πυρόσβεσης συντόνιζε ο διοικητής των Π.Υ Περιφέρειας Κρήτης Δημοσθένης Μπουντουράκης.

Στο σημείο της πυρκαγιάς θα παραμείνουν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας οχήματα και προσωπικό της Π.Υ. ώστε να ελέγξουν όλες τις εστίες καθώς και τον κίνδυνο τυχόν αναζωπυρώσεων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter