Χανιά: Συγκλονιστική περιγραφή του ναυαγοσώστη που εντόπισε τους επιβαίνοντες του αεροσκάφους – Ήταν δεμένοι (Videos & Photos)

Χανιά: Συγκλονιστική περιγραφή του ναυαγοσώστη που εντόπισε τους επιβαίνοντες του αεροσκάφους – Ήταν δεμένοι (Videos & Photos)

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η πτώση ενός διθέσιου αεροσκάφους στην θαλάσσια περιοχή του Μάλεμε στα Χανιά. Την ίδια στιγμή συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του ναυαγοσώστη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας για τον τρόπο που βρήκαν τραγικό θάνατο οι δύο επιβαίνοντες.

«Βρήκαμε ένα πλωτό. Πήγαμε και είδαμε το αεροσκάφος. Δεν είχαμε μαζί μας καταδυτικό εξοπλισμό, έκανα τον απεγκλωβισμό με τις ανάσες. Ήταν δεμένοι, δεν είχαν κάνει καμία προσπάθεια να βγουν. Είχαν εκδορές. Πιθανόν να έχασαν τις αισθήσεις τους ή και τη ζωή τους στην πρόσκρουση» ανέφερε ο ναυαγοσώστης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, το αεροσκάφος βρέθηκε σε βάθος μόλις λίγων μέτρων και ναυαγοσώστες που προσέγγισαν στο σημείο, περίπου 50 μέτρα από την ακτή, εντόπισαν μέσα στην καμπίνα δεμένους τους δύο επιβαίνοντες και τους ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Το μικρό αεροπλάνο της αερολέσχης Δυτικής Αθήνας, είχε απογειωθεί από την Κωπαίδα με προορισμό τα Χανιά και είναι άγνωστο το γιατί προσπάθησε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Μάλεμε αντί για το αεροδρόμιο Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν έφτασαν στην περιοχή είχε νυχτώσει και προκειμένου να προσγειωθούν, ο πιλότος έκανε μια στροφή πάνω από το Κολυμπάρι, προσεγγίζοντας τον διάδρομο προσγείωσης από την πλευρά της θάλασσας, αλλά ξαφνικά κατέπεσε σε κοντινή απόσταση από την ακτή.

Στο σημείο έσπευσαν ναυαγοσώστες που ενημερώθηκαν απο τον δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, ένα σκάφος του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, δυο παραπλέοντα κρουαζιερόπλοια και ένα αλιευτικό σκάφος.

Δυστυχώς οι διασώστες που προσέγγισαν το μικρό αεροπλάνο δεν μπόρεσαν να προσφέρουν βοήθεια, παρα μόνο να απεγκλωβίσουν τις δυο σορούς οι οποίες διεκομίσθησαν στο λιμάνι του Κολυμπαρίου και από εκεί στο Νοσοκομείο Χανίων.

Ο ναυαγοσώστης Παύλος Λιτινάκης περιέγραψε τις δραματικές ώρες και πως εντοπίστηκαν τα δυο θύματα του δυστυχήματος.

 

Διαβάστε επίσης: Χανιά: Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες του αεροσκάφους που έπεσε στο Μάλεμε (Video)

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Αερολέσχης Χανίων Παναγιώτης Τζαράκης, είναι άγνωστο το γιατί ο πιλότος δεν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Χανίων και κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο του Μάλεμε το οποίο δεν ενδείκνυται για νυχτερινή χρήση. Ο ίδιος πάντως εκτιμά ότι ο πιλότος λόγω της νύχτας αποπροσανατολίστηκε με αποτέλεσμα την πτώση στην θάλασσα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter