Χανιά: Τους κάλεσαν στο ΑΤ να παραλάβουν… πρόστιμο μέρες μετά τη συμμετοχή τους στην 6η Δεκέμβρη

Χανιά: Τους κάλεσαν στο ΑΤ να παραλάβουν… πρόστιμο μέρες μετά τη συμμετοχή τους στην 6η Δεκέμβρη

Μια απίστευτη υπόθεση κατήγγειλε ο εκλεγμένος με την Ανυπότακτη Κρήτη, περιφερειακός σύμβουλος Γεώργιος Πιαγκαλάκης λίγες μέρες μετά την επέτειο από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου και τη συμμετοχή του μαζί με άλλους πολίτες σε εκδηλώσεις που έγιναν στα Χανιά. Μάλιστα στη συγκέντρωση της Αγοράς η ΕΛΑΣ ήταν από τις λίγες περιπτώσεις που επιτέθηκε άγρια σε διαδηλωτές εκείνη την ημέρα.

Όπως καταγγέλλει με δήλωσή του ο Γ. Πιαγκαλάκης, αστυνομικός του τηλεφώνησε ζητώντας του να περάσει από το τμήμα για υπόθεσή του, και πιο συγκεκριμένα για να… παραλάβει κλήση που του έκοψαν αστυνομικοί για τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση! Άνάλογη… όχληση δια τηλεφώνουν έλαβαν και άλλοι πολίτες μέλη αριστερών πολιτικών οργανώσεων των Χανίων για τον ίδιον ακριβώς λόγο.

Ακολουθεί η δήλωση η δήλωση καταγγελία του περιφερειακού συμβούλου της Ανυπόταχτης Κρήτης Πιαγκαλάκη Γεωργίου

«Περάστε από το τμήμα δι’ υπόθεσίν σας!»

Πριν από λίγο έλαβα τηλεφώνημα από την Ασφάλεια να περάσω να παραλάβω κλήση που μου έκοψαν για την συγκέντρωση της Κυριακής 6/12 ( επέτειος της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου ) στην Αγορά.

Απ’ ότι έμαθα, το ίδιο τηλεφώνημα έλαβαν σήμερα και άλλοι αγωνιστές της Αριστεράς.

Μετά την γνήσια καταστολή η αστυνομία φαίνεται πως αποκτά ειδίκευση και στην καταστολή δια… αερομεταφερόμενων προστίμων.

Άλλη μια επιτυχία της κυβέρνησης, του κ. Χρυσοχοΐδη και της ΕΛΑΣ.

Όπως δήλωσα και στο όργανο της τάξης δεν πρόκειται να παραλάβω τίποτα και δεν πρόκειται να πειθαρχήσω στο κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθούν να επιβάλλουν και στα Χανιά. Γίνεται πλέον ξεκάθαρο πως οι απαγορεύσεις δεν έχουν στόχο την προστασία της Δημόσιας υγείας αλλά την καταστολή και την πειθάρχηση όποιων δεν συμφωνούν με την εγκληματική πολιτική τους.

( Σημειωτέον: το 2021 οι δαπάνες για την Υγεία θα είναι ακόμα πιο κάτω κι από φέτος κατά 572 εκατομμύρια ευρώ! Και έχει το θράσος η ΝΔ να μας κουνάει το δάχτυλο…).

Όσα πρόστιμα και να ρίξετε, όσες συλλήψεις και να κάνετε δεν πρόκειται να κρύψετε “κύριοι” της κυβέρνησης ότι έχετε χάσει τον έλεγχο στην διαχείριση της πανδημίας που μετρά 100 νεκρούς τη μέρα .

Δεν μας φοβίζετε, μας εξοργίζετε!!!

Aνακοίνωση-καταγγελία Νέου Αριστερού Ρεύματος

Σε σχετική καταγγελία προχώρησε και το Νέο Αριστερό Ρεύμα (συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ) για το συμβάν επισημαίνοντας ότι ανάλογες κλήσεις έγιναν και σε άλλους πολίτες που έχει στοχοποιήσει η Αστυνομία: 

Και, όμως, δεν είναι από το παρελθόν της επταετίας, είναι από το ζοφερό παρόν της εξουσίας που επιδιώκει σιγή νεκροταφείου για να σκεπάσει την θανατηφόρα πολιτική της.

Τηλεφωνική ειδοποίηση να περάσουν από το αστυνομικό τμήμα «για υπόθεσή τους», έλαβαν σήμερα, 11/12/2020, οκτώ αγωνιστές της πόλης των Χανίων. Ανάμεσά τους ο περιφερειακός σύμβουλος της Ανυπότακτης Κρήτης Γιώργος Πιαγκαλάκης και το μέλος του Δ.Σ. ΕΛΜΕ Χανίων Βασίλης Λιόντος, μέλη του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για να περάσουν να παραλάβουν ετεροχρονισμένα από το Α.Τ. Χανίων πράξεις επιβολής προστίμων για τις 6/12.

Στις 6/12, επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στην απόπειρα στα Χανιά να αποτιθεί φόρος τιμής στον Αλέξη με όλα τα υγειονομικά μέτρα, η αστυνομία μαζί με ασφαλίτες με πολιτικά άσκησε πρωτοφανέρωτη βία (ακόμη και σε βάρος γιατρού που υπηρετεί στο δημόσιο νοσοκομείο), έριξε χημικά και βομβίδες κρότου λάμψης, προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις, ενώ επίσης άσκησε διώξεις και επέβαλε πρόστιμα σε οκτώ άτομα.

Δεν έφταναν όλα αυτά. Αναδρομικά επιβάλλει πρόστιμα και σε όσους έχει στοχοποιήσει, φακελώσει, κρίνει επικίνδυνους για τη διασάλευση της τάξης της. Τι και αν αυτό δεν προβλέπεται; Τι και αν έχει περάσει ακόμα και το 5θήμερο για την υποβολή ένστασης για την επιβολή τους;

Μετά την Ηγουμενίτσα που κάτοικοι, σχετικοί ή άσχετοι με κινητοποίηση για το Πολυτεχνείο, έλαβαν μέρες μετά πρόστιμα για συμμετοχή σε αυτήν, μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας Λέσβου ότι θα ξεκινήσει εκ των υστέρων έρευνα για το ποιοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση για το Πολυτεχνείο ώστε να ασκήσει διώξεις, ήρθε η σειρά των Χανίων.

Η υποκρισία τους είναι απύθμενη. Ο πρωθυπουργός χωρίς μάσκα, κάνει άσκηση μακριά από την κατοικία του και στέκεται δίπλα-δίπλα με άλλους 5 (3 παραβάσεις σύμφωνα με το διάταγμα του) και απλά δηλώνει μετά ότι έκανε λάθος γιατί φωτογραφήθηκε. Αλλά όταν 3 κρατούν ένα πανό συλλαμβάνονται και τους ασκούνται διώξεις, όταν πάνε να καταθέσουν ένα λουλούδι χρεώνονται πρόστιμα, όταν είναι νέοι και περπατάνε αλλά είναι 6/12 οδηγούνται στα κρατητήρια και χρεώνονται πρόστιμα. Όλα αυτά στο όνομα της προστασίας της δημόσιας υγείας, παρότι όλοι αυτοί κυκλοφορούν με χαρτί άσκησης και τηρούν τα μέτρα προστασίας για μάσκες και αποστάσεις.

Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και η πολιτική της, που ακολουθεί πιστά το δόγμα της συρρίκνωσης των δαπανών για την υγεία, γίνεται εφιαλτική την περίοδο της πανδημίας.

Οι ΜΕΘ γέμισαν, τα νεκροταφεία επεκτείνονται για να χωρέσουν νέους τάφους. Και αυτοί επιλέγουν, αντί την ενίσχυση του ΕΣΥ, να αυξάνουν τις δαπάνες για την αστυνομία και τις αγορές όπλων και να επιβάλλουν εξοντωτικά πρόστιμα στο λαό και τρομοκρατικές διώξεις σε όποιον κινείται και αντιδρά στην πολιτική τους. Υπάρχει συνενοχή των πολιτικών κομμάτων που αποδέχονται σιωπηλά αυτή την πολιτική και τις απαγορεύσεις περιορίζοντας τις αντιδράσεις τους σε συνεντεύξεις και δηλώσεις.

Να μπει τέρμα στην επιβολή των προστίμων και στην πολιτική των διώξεων με την υποκρισία ότι γίνεται για τη δημόσια υγεία, όταν με την πολιτική τους καταλήγουν κάθε μέρα 100 άνθρωποι. Δεν θα σιωπήσουμε, θα αγωνιζόμαστε για τις λαϊκές ανάγκες και τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν. 

Ανάλογη τακτική ΕΛΑΣ και στην Ηγουμενίτσα στις 17 Νοεμβρίου

Μια ανάλογη πάντως τακτική ακολούθησε η ΕΛΑΣ και στην Ηγουμενίτσα, κατά τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου που οργανώθηκαν εκείνη την ημέρα σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα στον τόπο της συγκέντρωσης αστυνομικοί είχαν κόψει πρόστιμα σε 7 διαδηλωτές. Αλλά μερικές μέρες αργότερα, και μετά από επεξεργασία βίντεο και φωτογραφιών (!), ταυτοποίησαν και κάλεσαν άλλα έξι άτομα για να παραλάβουν κλήση αξίας… 300 ευρώ. Αυτό θα πει να… χαίρεται ο κόσμος για την ΕΛΑΣ του Μ. Χρυσοχοίδη.!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter