Απίστευτο συμβάν σε σχολείο στα Χανιά: Της έπεσε στο κεφάλι ο… πίνακας

Απίστευτο συμβάν σε σχολείο στα Χανιά: Της έπεσε στο κεφάλι ο… πίνακας

Τα περιστατικά με σχολεία που καταρρέουν αφού κανείς δεν τα φροντίζει συνεχίζονται. Αυτή τη φορά είναι ότι δεν έπεσαν οροφές ή κάγκελα, αλλά ο πίνακας της τάξης, την ώρα που γινόταν μάθημα και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια τραυματίστηκε.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες, στο ΕΠΑΛ Βρυσών και με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει «τις άθλιες υποδομές των σχολείων στα οποία εργαζόμαστε, καθώς στα κτίρια που καθημερινά συνυπάρχουμε με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας δεν έχει υπάρξει αντισεισμικός έλεγχος, ενώ είναι πολλές οι κακοτεχνίες και οι φθορές».

Επίσης η ΕΛΜΕ Χανίων στηλιτεύει «την αδικία σε βάρος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που ως εργαζόμενοι β΄ κατηγορίας, δικαιούνται μόλις 15 μέρες αναρρωτική άδεια… Να μην «πάμε κι όπου βγει» και στα σχολεία. Να μην θρηνήσουμε κάποιο θύμα για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι. Ασφαλή κτίρια και αξιοπρεπείς δομές για όλους, τώρα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων

«Ως ΕΛΜΕ Χανίων έχουμε καταγγείλει δεκάδες φορές τις άθλιες υποδομές των σχολείων στα οποία εργαζόμαστε, καθώς στα κτίρια που καθημερινά συνυπάρχουμε με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας δεν έχει υπάρξει αντισεισμικός έλεγχος, ενώ είναι πολλές οι κακοτεχνίες και οι φθορές.

Η φράση “από τύχη δεν έγινε κάποιο ατύχημα” ακούγεται όλο και συχνότερα στο γραφείο των καθηγητών αποτυπώνοντας την κατάρρευση των δημόσιων υποδομών και την απαξίωση τους τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τις δημοτικές αρχές, στην ευθύνη των οποίων έχει περιέλθει η βιωσιμότητα των σχολικών κτιρίων.

Μόνο που καμιά φορά η τύχη δεν φτάνει για να μην γίνει το κακό. Έτσι, προχθές, το μέλος του σωματείου μας, αναπληρώτρια και εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλο Χανίων, Βερυκάκη Ευστρατία καταπλακώθηκε από τον σχολικό πίνακα στο ΕΠΑΛ Βρυσών την ώρα που έκανε μάθημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Η ΕΛΜΕ Χανίων συμπαραστέκεται στην συναδέλφισσα με κάθε τρόπο, ενώ καταγγέλλει την απαξίωση των δημόσιων υποδομών, της ανθρώπινης ζωής και της εργασιακής αξιοπρέπειας. Στηλιτεύουμε την αδικία σε βάρος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που ως εργαζόμενοι β΄ κατηγορίας, δικαιούνται μόλις 15 μέρες αναρρωτική άδεια… Να μην « πάμε κι όπου βγει» και στα σχολεία. Να μην θρηνήσουμε κάποιο θύμα για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι. Ασφαλή κτίρια και αξιοπρεπείς δομές για όλους, τώρα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter