Χάνω βάρος, αλλά η κοιλιά… παραμένει – Αυτός είναι ο λόγος

Χάνω βάρος, αλλά η κοιλιά… παραμένει – Αυτός είναι ο λόγος

Όσοι και όσες έχουν προσπαθήσει κατά καιρούς να χάσουν βάρος, είτε επιτυχημένα είτε αποτυχημένα, μπορούν να το επιβεβαιώσουν: το να χάσεις τα παχάκια στην περιοχή της κοιλιάς είναι το πιο δύσκολο σκέλος της όλης διαδικασίας.

Γιατί ωστόσο συμβαίνει αυτό; Οι παρακάτω λόγοι είναι οι βασικότεροι:

Η έλλειψη μαγνησίου

Το ανθρώπινο σώμα απαιτεί μαγνήσιο για περισσότερες από 300 χημικές αντιδράσεις, μια εκ των οποίων είναι η διατήρηση του καρδιακού ρυθμού και της ρύθμισης των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Ταυτόχρονα, βοηθάει στην απώλεια βάρους και την απώλεια λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

Γυμνάζεσαι μόνο με αερόβιες ασκήσεις

Οι αερόβιες ασκήσεις είναι βασικός τρόπος γυμναστικής για όσους προσπαθούν να αδυνατίσουν. Το ζήτημα είναι πως αν και οι αερόβιες ασκήσεις σε βοηθάνε να χάσεις κάποια κιλά αρχικά, εν συνεχεία ο μεταβολισμός προσαρμόζεται και παύεις να καις θερμίδες. Ξεκίνα ασκήσεις με βάρη και ασκήσεις ενδυνάμωσης άμεσα.

Ο λίγος ύπνος

Είναι αποδεδειγμένο με πολλαπλούς τρόπους και όσο και αν υποτιμάται συχνά πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπόψιν: το να μην κοιμάσαι καλά έχει κακές συνέπειες στο σωματικό βάρος, καθώς σε αυτή την περίπτωση δύσκολα χάνεις κιλά.

Τρως πολύ αλάτι

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού προκαλεί κατακράτηση νερού. Είναι ενδεικτικό πως σχεδόν το 90% των Αμερικανών καταναλώνουν περισσότερο από τη συνιστώμενη ποσότητα αλατιού, η οποία είναι 2.300 mg νατρίου την ημέρα: καθόλου απίθανο κάτι τέτοιο να ισχύει και για εσένα. Ωστόσο, είναι πάντα πιθανό να καταναλώνεις περισσότερο νάτριο από το απαιτούμενο μέσω άλλων πηγών όπως οι σάλτσες, τα αλλαντικά και τα τυριά. Μειώστε αυτές τις τροφές.
Διαβάστε επίσης: Το σπλαγχνικό λίπος είναι πιο ευάλωτο στη γυμναστική παρά στη δίαιτα!

Πηγή: Runnfun.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter