Χάντερ Μπάιντεν: Ένοχος για τρία αδικήματα θα δηλώσει ο γιος του Αμερικανού προέδρου

Χάντερ Μπάιντεν: Ένοχος για τρία αδικήματα θα δηλώσει ο γιος του Αμερικανού προέδρου
FILE - Hunter Biden, son of President Joe Biden, boards Air Force One with the president, Saturday, Feb. 4, 2023, at Hancock Field Air National Guard Base in Syracuse, N.Y. (AP Photo/Patrick Semansky, File)

Ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, πρόκειται να δηλώσει ένοχος για τρία ομοσπονδιακά εγκλήματα την Τρίτη, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο ίδιος παραδέχεται την ενοχή του σε δύο κατηγορίες για εσκεμμένη παράλειψη πληρωμής φόρου εισοδήματος, ενώ συμφώνησε επίσης να συνάψει μια λεγόμενη συμφωνία εκτροπής προδικασίας σε σχέση με την κατηγορία της κατοχής πυροβόλου όπλου από άτομο που είναι χρήστης παράνομων ναρκωτικών, σύμφωνα με την κατάθεση.

Ο 53χρονος γιος του Αμερικανού προέδρου βρίσκεται υπό έρευνα εδώ και χρόνια για φορολογικές και οικονομικές καταγγελίες, καθώς και για κατοχή όπλου με παράλληλη κατάχρηση ναρκωτικών.

Η έρευνα ξεκίνησε το 2018 κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Τραμπ και έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον και κριτική από το 2020 από Ρεπουμπλικανούς πολιτικούς που κατηγόρησαν την κυβέρνηση Μπάιντεν για απροθυμία να συνεχίσει την υπόθεση.

Πηγή: AFP, Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter