Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Ξάνθη: Απρόσμενη εξέλιξη στην υπόθεση με τα όπλα στο τζαμί

Προσπάθεια εξαγωγής στη χώρα μας, ενός εσωτερικού προβλήματος της Τουρκίας - όπως είναι η υπόθεση του αποτυχημένου πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου και η εμπλοκή σε αυτό του ονόματος του Φετουλάχ Γκιουλέν, ενόψει μάλιστα και του δημοψηφίσματος για την συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα -  διαβλέπουν αξιόπιστες πηγές στην υπόθεση με τα όπλα που βρέθηκαν σε τζαμί της Θράκης. 

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από πληροφορίες, η αστυνομία μαζί με εισαγγελέα έκαναν έρευνα σε τζαμί, στο χωριό Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, στην Ξάνθη κι εκεί βρήκαν ένα πιστόλι 22 χιλιοστών, ένα άλλο 38 χιλιοστών με προσαρμοσμένο σιγαστήρα, ένα κυνηγετικό φλόμπερ και 30 φυσίγγια. Τα όπλα και οι σφαίρες θα σταλούν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας στην Αθήνα για έρευνα, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία συνελήφθη ο ιμάμης για οπλοκατοχή, με εντολή του εισαγγελέα και ανακρίνεται για την υπόθεση.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες και αφού η υπόθεση πήρε έκταση σε ΜΜΕ τοπικά και εθνικής εμβέλειας, ο Τούρκος γενικός πρόξενος Κομοτηνής αλλά και η ψευτομουφτεία Ξάνθης, όπου ανήκει ο ιμάμης Ηλιόπετρας, συμφώνησαν να διοχετεύσουν στον ελεγχόμενο τουρκόφωνο Τύπο Ξάνθης ότι πρόκειται για συνωμοσία με εμπλοκή της FETO.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι γίνεται ρητή αναφορά σε επιχειρήσεις του Γκιουλέν στη Θράκη και επιχειρείται εξαγωγή στη χώρα μας ενός εσωτερικού προβλήματος της Τουρκίας, αφενός ενόψει δημοψηφίσματος και αφετέρου διότι έχουν περιέλθει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση από τα ευρήματα. Σημειώνεται ότι Έλληνες αξιωματούχοι έχουν καταστήσει σαφές επανειλημμένα, ότι δεν θα επιτραπεί η μεταφορά στην Ελλάδα των εσωτερικών προβλημάτων της Τουρκίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.