Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Ξάνθη: Γιατροί καταγγέλλουν ότι ξυλοκοπήθηκαν από ασθενείς!

Απίστευτα σκηνικά φαίνεται πως λαμβάνουν χώρα στα Επείγοντα Περιστατικά του νοσοκομείου της Ξάνθης, καθώς η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών της Ξάνθης καταγγέλλει επιθέσεις σε βάρος του προσωπικού, από ασθενείς και συγγενείς.

Οι ίδιοι μάλιστα αναγκάστηκαν να προβούν σε ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι:

«Είναι γεγονός ότι η αναμονή στο ΤΕΠ τις τελευταίες μέρες είναι μεγάλη και ότι η έλλειψη υποδομών για άσκηση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης οδηγεί μεγάλο αριθμό από ασήμαντα περιστατικά στο νοσοκομείο. Αυτό αυξάνει το χρόνο αναμονής, δημιουργεί εκνευρισμό, οι γιατροί αναλώνονται σε επουσιώδη περιστατικά και φτάνουν πολύ συχνά στα όρια της υπερκόπωσης, με δυσάρεστα επακόλουθα για τους ίδιους και τους ασθενείς», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΙΝΟΚΥΞ, συνδικαλιστικού οργάνου των γιατρών του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

«Η ΕΙΝΟΚΥΞ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους προπηλακισμούς και την απόπειρα βιαιοπραγίας ενάντια σε γιατρούς κατά την ώρα άσκησης των καθηκόντων τους, που συνέβησαν πρόσφατα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Ξάνθης. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια για να ανταποκριθούν στην μεγάλη προσέλευση ασθενών στο ΤΕΠ και είναι απαράδεκτο, είναι πραγματικά ντροπή, κάποιοι να δημιουργούν πρόβλημα, διεκδικώντας βίαια και αυθαίρετα προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση. Τέτοιες πρακτικές, σε συνδυασμό με τον φόρτο εργασίας, οδηγούν τους γιατρούς στην επαγγελματική εξουθένωση, με κίνδυνο το τμήμα του ΤΕΠ να παραμείνει χωρίς γιατρούς. Ήδη, δύο γιατροί είναι έτοιμοι να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους», καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης των Νοσοκομειακών Γιατρών της Ξάνθης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.