Ξάνθη: Ο νικητής του διαγωνισμού μαζεύει τα σκουπίδια με… τρακτέρ και καρότσες (Photos)

Ξάνθη: Ο νικητής του διαγωνισμού μαζεύει τα σκουπίδια με… τρακτέρ και καρότσες (Photos)

Με δύο αγροτικά οχήματα τα οποία φέρουν αυτοσχέδιες σιδηροκατασκευές και με ένα τρακτέρ πραγματοποιείται εν έτει 2018 η αποκομιδή απορριμμάτων στον Δήμο Μύκης Ξάνθης από τον ανάδοχο του έργου.

Την αποκάλυψη έκανε στον τοπικό Τύπο της Ξάνθης και στην εφημερίδα «Μαχητής» ο περιφερειακός σύμβουλος ΑΜ-Θ, Ιρφάν Χατζηγκενέ, ο οποίος μέσω επιστολής του ζητά από τον Δήμο Μύκης την επανάληψη του διαγωνισμού καθώς όπως αναφέρει δεν έχουν τηρηθεί οι ελάχιστες βασικές προϋποθέσεις της διακήρυξης.

Σύμφωνα με την επιστολή του περιφερειακού συμβούλου ΑΜΘ κ. Χατζηγκενέ, “οι ελάχιστες βασικές προϋποθέσεις της διακήρυξης δεν τηρήθηκαν. Πρώτον, παρατηρούμε ότι το κριτήριο της εντοπιότητας έχει παραβλεφθεί, δεν συμπεριλαμβάνεται στη διακήρυξη και τη θέση έχει αποκτήσει άνθρωπος ο οποίος δεν κατοικεί στην περιοχή της Ξάνθης και δεύτερον, καμία προδιαγραφή σχετικά με τα οχήματα αποκομιδής απορριμμάτων δεν τηρείται”. 

Ποιοι ήταν όμως οι όροι του διαγωνισμού; Ο κ. Χατζηγκενέ σημειώνει ότι «σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, κατάλληλος εξοπλισμός θεωρείται: ένα μικρό φορτηγό ωφέλιμου φορτίου τουλάχιστον ενός τόνου και δύο οχήματα μεταφοράς container 7-10 μ3. Αντί αυτών, ο άνθρωπος ο οποίος ανέλαβε τον καθαρισμό, χρησιμοποιεί δυο αγροτικά με αυτοσχέδιες σιδηροκατασκευές και έναν τράκτορα με έναν container μικρότερου εμβαδού από αυτό που ορίζουν οι κανονισμοί. Τα απορρίμματα λοιπόν στοιβάζονται πρόχειρα στα οχήματα αυτά και μεταφέρονται χωρίς ασφάλεια από περιοχή σε περιοχή, με κίνδυνο ανατροπής τους».

Ο κ. Χατζηγκενέ, ρωτά τον δήμαρχο Μύκης γιατί δεν μεριμνεί ώστε να γίνονται σωστά οι έλεγχοι τήρησης κάθε παραμέτρου που περιλαμβάνεται σε μια διακήρυξη-διαγωνισμό, αλλά και γιατί παρέλειψε το σημαντικό κριτήριο της εντοπιότητας από τον διαγωνισμό με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία μιας θέσης εργασίας από κάποιο συμπολίτη μας (κάτοικο Ξάνθης).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter