Ξάνθη: Σε καραντίνα το χωριό Εχίνος – Τροφοδοσία από την Πυροσβεστική

Ξάνθη: Σε καραντίνα το χωριό Εχίνος – Τροφοδοσία από την Πυροσβεστική

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε η Κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη, για λόγους Δημόσιας Υγείας, και οι κάτοικοι της περιοχής τίθενται σε κατ’ οίκον και γεωγραφικό περιορισμό για δυο εβδομάδες, δηλαδή μέχρι τις 7 Απριλίου 2020.

Η απόφαση ελήφθη, μετά τον εντοπισμό εννιά κρουσμάτων κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης και το θάνατο ενός άνδρα από την περιοχή της Μύκης, ο οποίος νοσηλευόταν με λοίμωξη Covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης όπου και κατέληξε.

Η απόφαση, την οποία υπογράφει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ελήφθη ύστερα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας Υγείας και την εισήγηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης .

Ηδη προχωρούν οι διαδικασίες εφαρμογής της απόφασης, με την οποία απαγορεύεται προσωρινά για δυο εβδομάδες η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των γεωγραφικών ορίων της Κοινότητας Εχίνου.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ο Δήμος Μύκης αναλαμβάνει τη μέριμνα για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της Κοινότητας Εχίνου και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Παράλληλα, κινητοποιούνται οι αρμόδιες αστυνομικές Αρχές για την τήρηση του περιορισμού μετακίνησης των κατοίκων ενώ το ΕΚΑΒ ενισχύει το Κέντρο Υγείας Εχίνου με την διάθεση ενός ασθενοφόρου.

Επίσης, στο έγγραφο για την κήρυξη σε έκτακτη ανάγκη (Αρ. Πρωτ.: ΓΓ 1257-25.3.2020) προβλέπεται η ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εφόσον συντρέχουν λόγοι.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/03/25/5e7b8d00825e63183b127163.pdf

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter