Ξανθόπουλος: Αντί να ανασύρει υποθέσεις που κρίθηκαν από τη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση να διεκδικήσει αποζημίωση από τη Novartis

Ξανθόπουλος: Αντί να ανασύρει υποθέσεις που κρίθηκαν από τη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση να διεκδικήσει αποζημίωση από τη Novartis

«Με την ακρίβεια να καλπάζει και την ενεργειακή φτώχεια να καραδοκεί, η κυβέρνηση ξαναεμφανίζει υποθέσεις που έχουν κριθεί από τη δικαιοσύνη, αλλά δεν διεκδικεί αποζημίωση από τη Novartis» είπε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης ξεκίνησε την τοποθέτησή του απαντώντας στη βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία ζήτησε εξηγήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για το ηχητικό ντοκουμέντο με πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

«Το αν ανασυρθεί μια δικογραφία αποτελεί θέμα της Δικαιοσύνης και όχι ων πολιτικών δυνάμεων. Αυτό απαιτεί η θεσμική τάξη που τόσο ισχυρά υποστηρίζετε. Επί της ουσίας έξι χρόνια μετά εμφανίζεται ένα ηχητικό απόσπασα όπου η κ Δ.Μ ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί την τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου και ζητά μέσα σε βιβλία, οικονομική ενίσχυση για λογαριασμό της. Ο ίδιος ο συνήγορος του θανόντος Βγενόπουλου, δήλωσε ότι η περί ης ο λόγος κυρία λοιδόρησε το όνομα της κ. Θάνου, ότι ο εντολέας του δεν έχει καμία αντιδικία με την κ. Θάνου αλλά στρέφεται εναντίον της συγκεκριμένης κυρίας» είπε.

Και συνέχισε συμπεραίνοντας: «Επομένως, δεν έχει λόγο να επανέρχεται η πολιτική συζήτηση γύρω από θέματα που δεν ευσταθούν και κυρίως δεν προσφέρονται για εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων. Σήμερα που η πανδημία είναι εδώ, η ακρίβεια καλπάζει, ο πληθωρισμός είναι άνω του 6%, η ενεργειακή φτώχεια καραδοκεί, η κυβέρνηση οχυρώνεται πίσω από το ηχητικό ντοκουμέντο».

Μάλιστα, επισήμανε πως «ο Κ. Φρουζής σύμφωνα με πληροφορίες παραπέμπεται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, στο σκάνδαλο Novartis. Το ΝΣΚ αποφάνθηκε ότι πρέπει να ασκηθεί αγωγή του δημοσίου αποζημίωσης κατά της Novartis, αλλά η κυβέρνηση κωλυσιεργεί και η Ελλάδα δεν διεκδικεί αυτά που δικαιούται».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter