Ξανθόπουλος για κλήση Βαξεβάνη: Η κυβέρνηση κάνει ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Ξανθόπουλος για κλήση Βαξεβάνη: Η κυβέρνηση κάνει ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Με δήλωση του ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Θεόφιλος Ξανθόπουλος, σχολίασε τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά σκάνδαλο Novartis και την κλήση δημοσιογράφων σε απολογία, επισημαίνοντας ότι ακόμα και τα ίδια τα όργανα της δικαιοσύνης εγκλωβίζονται στο τοξικό κλίμα που διαμόρφωσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Επισημαίνει σε κάθε τόνο μάλιστα ότι ο τρόπος χειρισμού της υπόθεσης από πλευράς Μητσοτάκη σχετίζεται με την «εκδικητικότητα», όπως χαρακτηριστικά τονίζει, του πρωθυπουργού, ενάντια στους δημοσιογράφους που ασκούν κριτική και δεν είναι φιλικά προσκείμενοι σε αυτόν.

Αναλυτικά η δήλωση του Θεόφιλου Ξανθόπουλου αναφέρει:

«Η διαστρέβλωση της υπόθεσης του «σκανδάλου Novartis», προκειμένου να εμφανιστεί ως δήθεν «σκευωρία Novartis», που αποτέλεσε σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης από την αρχή της θητείας της, εισέρχεται στην επόμενη φάση της.

Αφού δεν δίστασε να κατατρομοκρατήσει μάρτυρες και να καρατομήσει εν ενεργεία εισαγγελείς‧ αφού ευνόησε κάθε κώλυμα στην εξέλιξη των υποθέσεων των Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου‧ αφού παραγνώρισε την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που την καλούσε να καταθέσει αγωγή κατά της εταιρείας για τις πρακτικές της στην Ελλάδα, έστρεψε, με διαρροές και πιέσεις, όλες της τις προσπάθειες στο να διαμορφώσει τις συνθήκες και το ανάλογο περιβάλλον για ξεκαθάρισμα λογαριασμών με δημοσιογράφους που θεωρεί πολιτικούς της αντιπάλους.

Η κλήση δημοσιογράφων σε απολογία με αφορμή την άσκηση κριτικής, μαχόμενης και ερευνητικής δημοσιογραφίας εγκλωβίζει ακόμη και τα όργανα της δικαιοσύνης μέσα στο τοξικό κλίμα που η κυβέρνηση διαμόρφωσε. Στην σύγχρονη Ελλάδα, που αντιμετωπίζει τις πολλαπλές κρίσεις που δημιουργεί η διακυβέρνηση της ΝΔ, το δημοκρατικό όραμα των πολιτών δεν περιλαμβάνει τη μετατροπή ενός τεράστιου σκανδάλου σε μια χωρίς προηγούμενο μείζονα θεσμική κρίση της ελευθερίας του λόγου και της δημοσιογραφίας για χάρη του κ. Μητσοτάκη και της εκδικητικότητάς του απέναντι σε όσους τον ελέγχουν αντί να τον λιβανίζουν».

Μυστικά & Documento

23/01/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter