Ξανθόπουλος για σκάνδαλο υποκλοπών: Όλα δείχνουν ότι υπήρχε σχεδιασμός- Η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη

Ξανθόπουλος για σκάνδαλο υποκλοπών: Όλα δείχνουν ότι υπήρχε σχεδιασμός- Η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη
Φωτογραφία Αρχείου

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να πετάξει την μπάλα στη εξέδρα για τις υποκλοπές, γιατί δεν έχει επαρκείς εξηγήσεις», τόνισε ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Κόκκινο, αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών και συμπλήρωσε ότι «Όταν προέκυψε η παρακολούθηση του συναδέλφου σας του κ. Κουκάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Οικονόμου, είχε πει ότι αφορά ιδιώτες και δεν εμπλέκεται η κυβέρνηση. Όταν το πράγμα έφτασε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η κυβέρνηση βρέθηκε εκτεθειμένη και οι απαντήσεις της δεν ήταν πειστικές για το αν κρύβεται από πίσω η ΕΥΠ και ποια είναι η συμμετοχή και η δική της ευθύνη. Αυτό είναι το νόημα της ερώτησης που καταθέσαμε στον πρωθυπουργό».

Απαντώντας σε κυβερνητικά σχόλια ότι αυτά συμβαίνουν, σημείωσε: «Σοβαρά το λένε ή τους ξεφεύγουν; Πρόκειται για παραβίαση καταστατικών αρχών του κράτους δικαίου. Η αλληλουχία των γεγονότων μας κάνει καχύποπτους Το παράνομο λογισμικό είναι πολύ ακριβό και συνήθως το προμηθεύοντα δημόσιες υπηρεσίες. Η παρακολούθηση του κ. Κουκάκη και η απόπειρα κατά του κ. Ανδρουλάκη έγινε μέσω του ιδίου συνδέσμου. Υπάρχουν τερατώδεις συμπτώσεις για να πούμε ότι ήταν τυχαίο. Επίσης υπάρχουν και οι πολιτικοί παράμετροι. Από τις πρώτες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ήταν να μεταφερθεί αρμοδιότητα της ΕΥΠ στον πρωθυπουργό. Όταν ο κ. Κουκάκης έκανε αίτημα στην ΑΔΑΕ για να μάθει αν παρακολουθείται αιφνιδίως σταμάτησε η παρακολούθηση. Σημαντικό είναι επίσης ότι η κυβέρνηση πήρε αμέσως μετά, νομοθετική πρωτοβουλία με επισπεύδοντα τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τον κ. Πικραμμένο, να μην ενημερώνεται εκ των υστέρων όποιος παρακολουθείται και μάλιστα αναδρομικά, αφοπλίζοντας έτσι τον πολίτη και συγκεκριμένα τον κ. Κουκάκη από το δικαίωμα ενημέρωσης. Όλα αυτά δείχνουν ότι υπήρχε σχεδιασμός. Αν τώρα λένε ότι παρακολουθούνται χιλιάδες και ανάμεσά τους ο Κουκάκης και ο Ανδρουλάκης, είναι κάτι που δεν ευσταθεί σαν επιχείρημα. Είναι μείζον θέμα, αποτελεί σημείο αιχμής και το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν πρωτοβουλίες», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας τέλος την έξαρση των γυναικοκτονιών, τις τελευταίες ημέρες, είπε ότι είναι σοκαρισμένος ως πολίτης και πρόσθεσε: «ως ΣΥΡΙΖΑ είχαμε καταθέσει δύο φορές τροπολογία να περιληφθεί η γυναικοκτονία ως ιδιαίτερο αδίκημα, για να καταγράφεται και να υπάρχει η κοινωνική διάσταση του εγκλήματος. Η κυβέρνηση τις απέρριψε. Θα δούμε τι θα πει τώρα που θα την ξανακαταθέσουμε. Χρειάζεται επίσης σειρά κοινωνικών δράσεων από το να υπάρχουν ειδική υπηρεσία στα αστυνομικά τμήματα και ειδικές δομές υποστήριξης και φιλοξενίας των γυναικών θυμάτων. Χρειάζεται εκ βάθρων αλλαγή του νομικού πλαισίου», κατέληξε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter