Ξανθόπουλος για το «μπλόκο» στην ενημέρωση Ράμμου: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βυθίζεται στο βούρκο της θεσμικής ανυποληψίας

Ξανθόπουλος για το «μπλόκο» στην ενημέρωση Ράμμου: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βυθίζεται στο βούρκο της θεσμικής ανυποληψίας

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε κινούμενη άμμο και κάθε φορά βυθίζεται ακόμη περισσότερο στο βούρκο της θεσμικής ανυποληψίας. Δίπλα στο σκάνδαλο των υποκλοπών υπάρχει αυτό της συγκάλυψης αλλά είναι σίγουρο ότι εδώ που έφτασαν τα πράγματα τίποτε δεν μπορεί να συγκαλυφθεί», τόνισε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Δράμας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Κόκκινο, για την άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να ικανοποιήσει το αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, να καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών το πόρισμα των ερευνών της στους παρόχους για τις υποκλοπές.

«Το γεγονός αυτό είναι αδιανόητο για κοινοβουλευτικό δημοκρατικό καθεστώς. Ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής, κατά το Σύνταγμα επιφορτισμένης να ελέγχει τις συνθήκες άρσης του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών να έχει στοιχεία από τους παρόχους και να ζητά να ενημερώσει την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και η κυβέρνηση να το αρνείται. Να πούμε ότι κατά αρχάς η κυβερνητική πλειοψηφία απέκρυψε την επιστολή-αίτηση του κ. Ράμμου στην Επιτροπή Θεσμών. Δεν μας κοινοποιήθηκε όπως συμβαίνει πάντοτε. Το αίτημα αυτό ήταν απολύτως νόμιμο και συνταγματικά προσδιορισμένο. Είναι εντυπωσιακό ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μπούρας με αστήρικτες αιτιολογίες είπε ότι είναι αόριστο το αίτημα λες και πρόκειται για αοριστία δικογράφου, αγνοώντας το πολύ σοβαρό πολιτικό βάρος της υπόθεσης των υποκλοπών», συμπλήρωσε ενώ στηλίτευσε και τους χαρακτηρισμούς βουλευτών της πλειοψηφίας προς τον κ. Ράμμο.

«Το μείζον και κεντρικό πολιτικό ζητούμενο είναι τι γίνεται με τις παρακολουθήσεις που ξεκινούν από τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ και φτάνουν σε υπουργούς και ποιος ξέρει σε ποιους άλλους. Δεν απαντά η κυβέρνηση στο πραγματικό ερώτημα ποιος παρακολουθεί ποιον και με τίνος εντολή.  Και ποιος έχει την πολιτική ευθύνη όταν ένα τμήμα της ΕΥΠ αυτονομείται  όπως υπαινίχθηκε ο κ. Γεραπετρίτης από την πολιτική εξουσία και λειτουργεί ως στεγανό στα πλαίσια της. Τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Η αλήθεια δεν μπορεί να αποκρυβεί. Ιδίως όταν έχει έρθει σε γνώση των αρμόδιων θεσμικών οργάνων όπως η ΑΔΑΕ. Είναι ζήτημα δημοκρατίας και θα έρθει στο φως όσο και αν η κυβέρνηση της ΝΔ εκτός από το σκάνδαλο των υποκλοπών βαρύνεται και με κινήσεις για την συγκάλυψη του», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter