Ξανθόπουλος: Η κυβέρνηση παίζει επικίνδυνα παιχνίδια

Ξανθόπουλος: Η κυβέρνηση παίζει επικίνδυνα παιχνίδια

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος «βάλλει» κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με αφορμή την απόφαση για την απαγόρευση συναθροίσεων.

«Με πρόσχημα τη λήψη μέτρων προστασίας από τη πανδημία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει επιδοθεί σε μια διαρκή προσπάθεια υπονόμευσης θεμελιωδών συνταγματικών ελευθεριών, όπως αυτό της συνάθροισης. Χωρίς νομικό έρεισμα και με μια απλή αστυνομική διάταξη, αναστέλλει για τρίτη φορά την ισχύ του άρθρου 11 του Συντάγματος, απαγορεύοντας αυτή τη φορά, τις συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων!

Όπως και στις περιπτώσεις του Πολυτεχνείου και της επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ επικαλείται εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών για την προστασία της δημόσιας υγείας, οι οποίες αμφισβητούνται όμως ως προς το περιεχόμενο τους», επισημαίνει στη δήλωσή του ο κ. Ξανθόπουλος.

«Ταυτόχρονα, κυβερνητικά στελέχη, έχουν επιδοθεί σε πλειοδοσία ανακριβειών, υποστηρίζοντας ψευδώς, πως η νέα απαγόρευση, συνιστά.. δήθεν χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Αποκρύπτουν συνειδητά ότι ουδέποτε είχε απαγορευθεί ή ήταν σε ισχύ κάποια γενική απαγόρευση των συναθροίσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις περί λήψης μέτρων προστασίας. Διαφορετικά δεν θα χρειάζονταν να εκδοθούν οι παραπάνω επίμαχες αστυνομικές απαγορευτικές διαταγές.

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση Μητσοτάκη να ενισχύει τα απολύτως αναγκαία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, περιορίζοντας τον συνωστισμό στα Μέσα μεταφοράς και τα σχολεία, επιδίδεται σε ασύστολα ψεύδη και μεθοδεύσεις άγριας καταστολής. Εχοντας κατά νου αναμενόμενες κινητοποιήσεις φοιτητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχϊδη για τα πανεπιστήμια αλλά και επερχόμενες λαικές αντιδράσεις, επιδιώκει περιορισμό συνταγματικών δικαιωμάτων κάνοντας πρόβα επιβολής ενός γενικευμένου αστυνομικού κράτους», τονίζει ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καλούμε την κυβέρνηση να πάψει να παίζει με τη φωτιά, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο δημοκρατικές ελευθερίες και θεμελιώδεις κανόνες του σύγχρονου κράτους δικαίου. Και πρωτίστως να αντιληφθεί ότι πρωτίστως η ίδια έχει την υποχρέωση τήρησης του Συντάγματος», καταλήγει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter