Ξανθόπουλος – Μωραΐτης για Αυγενάκη: Απροκάλυπτη κυβερνητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη

Ξανθόπουλος – Μωραΐτης για Αυγενάκη: Απροκάλυπτη κυβερνητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη

Σφοδρή επίθεση προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη εξαπέλυσαν σε κοινή τους ανακοίνωση οι τομεάρχες Δικαιοσύνης και Αθλητισμού της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Θάνος Μωραΐτης, σχετικά με την αναφορά του υφυπουργού Αθλητισμού προς δικαστικούς λειτουργούς.

Στην ανακοίνωσή τους οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «συνιστά εκτροπή που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη», ενώ επισημαίνουν πως «η ανάμιξη σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις γεννά πολλές υποψίες και δημιουργεί προβληματισμούς για τη σκοπιμότητα των κυβερνητικών ενεργειών».

Διαβάστε επίσης: Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απαντά στον Αυγενάκη: Μη αποδεκτές οι παραινέσεις στους Δικαστές

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Η αλλεργία της κυβέρνησης προς τις ανεξάρτητες φωνές στράφηκε τώρα και προς τη Δικαιοσύνη. Έφτασε έτσι ο υφυπουργός Aθλητισμού κ. Αυγενάκης να εγκαλεί δικαστικούς λειτουργούς για τις αποφάσεις τους και να τους υποδεικνύει τι πρέπει να πράξουν. Όμως η υπουργική αναφορά σε παραπλάνηση των δικαστικών λειτουργών δεν είναι μια απλή θεσμική απρέπεια αλλά συνιστά εκτροπή που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Όπως και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τονίζει, παραινέσεις προς τους δικαστικούς λειτουργούς, για να λάβουν συγκεκριμένες αποφάσεις, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές σε ένα Κράτος Δικαίου. Μάλιστα η ανάμιξη σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις γεννά πολλές υποψίες και δημιουργεί προβληματισμούς για τη σκοπιμότητα των κυβερνητικών ενεργειών.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό να επαναφέρει στην θεσμική τάξη τον υφυπουργό του. Η δικαστική ανεξαρτησία δεν είναι διαπραγματεύσιμη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter