Ξανθόπουλος: Να αποσυρθεί η διάταξη για τις αναβολές δικών που βάλει κατά δικηγόρων και κράτους δικαίου

Ξανθόπουλος: Να αποσυρθεί η διάταξη για τις αναβολές δικών που βάλει κατά δικηγόρων και κράτους δικαίου

Την τεράστια αντίφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που  ενώ για την καταπολέμηση της απάτης και της πλαστογραφίας επιβάλει την αυτεπάγγελτη δίωξη, για το επίσης σοβαρό αδίκημα της απιστίας έχει θεσμοθετήσει την κατ΄ έγκληση δίωξη των τραπεζικών στελεχών, επεσήμανε ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Αναφερόμενος στο μείζον θέμα των αναβολών στα δικαστήρια, ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να συζητηθούν τρόπους επίλυσης του.

«Η ρύθμιση όμως που φέρνει η κυβέρνηση δείχνει μια μονομέρεια, θεωρώντας υπαίτιους των καθυστερήσεων των δικών τους δικηγόρους και τις αναβολές που προφανώς προσχηματικά ζητούν. Βλέπουμε όμως ότι τα πινάκια είναι διογκωμένα και ότι οίκοθεν καθυστερούν οι υποθέσεις. Πρέπει να βρούμε λύσεις στο προκαταρκτικό στάδιο αντί των παρεμβάσεων που προτείνει η κυβέρνηση  οι οποίες περιορίζουν το δικαίωμα επιλογής συνηγόρου και τη δυνατότητα αλυσιτελούς υπεράσπισης του κατηγορουμένου και τελικά βάλλουν κατά του κράτους δικαίου», υπογράμμισε ο κ. Ξανθόπουλος και κατέληξε λέγοντας πως «δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε ακόμη κοινωφελή εργασία που αποτελεί βασική ποινή του ΠΚ», προτρέποντας την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει την εναλλακτική έκτιση ποινής.

Ακολουθεί το βίντεο της παρέμβασης του Θεόφιλου Ξανθόπουλου:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter