Ξανθόπουλος: «Οι συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη δεν έχουν πρόσβαση στη δικογραφία»

Ξανθόπουλος: «Οι συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη δεν έχουν πρόσβαση στη δικογραφία»
Φωτογραφία Αρχείου

Σε νέα δήλωση προχώρησε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος από το περιστύλιο της Βουλής, στο πλαίσιο της οποίας κατήγγειλε ότι: «δέκα μέρες μετά το δυστύχημα που συγκλόνισε τη χώρα, οι συγγενείς των θυμάτων δεν έχουν πρόσβαση στη δικογραφία, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να ασκήσουν τα κατά νόμο δικαιώματά τους»

Επιπλέον, ο ίδιος επεσήμανε ότι η «αρμόδια ανακριτική αρχή δεν έχει επισκεφθεί την έδρα των οργανισμών Hellenic Train, ΕΡΓΟΣΕ, ΟΣΕ, έτσι ώστε να δει, κι ενδεχομένως να κατάσχει, έγγραφα ή ψηφιακό υλικό σχετικό με την υπόθεση».

Τέλος, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. επεσήμανε για πολλοστή φορά ότι: «οι «παραιτηθέντες», σε εισαγωγικά, επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ παραμένουν στη θέση τους με απεριόριστη πρόσβαση σε ευαίσθητο υλικό, ό, τι κι αν αυτό συνεπάγεται».

Μετά τις δηλώσεις που παραχώρησε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος ρωτήθηκε για τον παράγοντα του ανθρώπινου λάθους στην εθνική τραγωδία στα Τέμπη, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι: «εφόσον η δικαιοσύνη έχει επιληφθεί, είμαι κατά νόμο αναρμόδιος να προσδιορίσω τι έφταιξε. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι δεν μπορεί ένα τεράστιο ζήτημα να φορτωθεί στις πλάτες του τελευταίου τροχού της αμάξης, που είναι ο σταθμάρχης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter