Ξανθόπουλος: Σε κινούμενη άμμο η κυβέρνηση – Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο για την αναγκαστική συνεπιμέλεια

Ξανθόπουλος: Σε κινούμενη άμμο η κυβέρνηση – Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο για την αναγκαστική συνεπιμέλεια
Φωτογραφία Αρχείου

«Κύριε υπουργέ της Δικαιοσύνης, η κυβέρνηση σας βρίσκεται σε κινούμενη άμμο. Κάθε κίνησή σας δημιουργεί συνεχώς νέα προβλήματα στο νομοσχέδιο για την αναγκαστική συνεπιμέλεια. Πάρτε το πίσω», τόνισε κατά την δευτερολογία του, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Δικαιοσύνης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην επιστολή ειδικών εισηγητριών του ΟΗΕ ο κ. Ξανθόπουλος επεσήμανε: «Πως απαντά η κυβέρνηση στο έγγραφο του ΟΗΕ; Είμαστε χώρα παρίας ή μια χώρα στον πυρήνα της ΕΕ, με θεσμούς και κράτους δικαίου. Εξι άρθρα, τα μισά του νομοσχεδίου σας, οι δύο εισηγήτριες του ΟΗΕ, άτομα με βαρύνουσα γνώμη, σας λένε ότι πάσχουν», υπογράμμισε.

«Ασκήσαμε κριτική τεκμηριωμένη αλλά εσείς εξακολουθείτε να αγνοείτε τις παρατηρήσεις μας. Είναι προφανές ότι το καταψηφίζουμε επί της αρχής», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε επίσης ότι παρόλο που η διάταξη για την εξίσου άσκηση της γονικής παροχής έχει αμφισβητηθεί με επιχειρήματα ακόμη και από βουλευτές της ΝΔ, που πρότειναν να αντικατασταθεί με το ισότιμη». ο υπουργός επιμένει στην προβληματική αυτή διατύπωση. Εφερε μάλιστα και νομοτεχνική βελτίωση με την οποία εισάγεται η λέξη ¨εξίσου» και στο άρθρο 1510 του Αστικού Κώδικα, σε ένα άρθρο δηλαδή που δεν περιλαμβάνεται στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο, κάτι που δεν μπορεί να γίνει, όπως είπε..«Δεν αντιλαμβάνομαι την εμμονή σας. Με κάνετε να έχω δεύτερες σκέψεις, Οτι στόχος σας δεν είναι η ισότιμη συμμετοχή των γονέων αλλά ότι με το εξίσου» επιχειρείτε να ανοίξετε το δρόμο για την ισόχρονη επιμέλεια και την εναλλασσόμενη κατοικία».

Οαον αφορά την ονομαστική ψηφοφορία είπε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τη ζητήσει και υπογράμμισε ότι η κοινωνία έχει αναδείξει τον Αλέξη Τσίπρα επικεφαλής της δημοκρατικής παράταξης και σύντομα όλοι όσοι θεωρούν ότι ανήκουν σε αυτήν, θα κληθούν να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter