Ξανθόπουλος στο Documento για την αδιάβαστη εισαγγελέα: «Η έρευνα πρέπει να στραφεί στους παρόχους γιατί στενεύουν τα περιθώρια»

Ξανθόπουλος στο Documento για την αδιάβαστη εισαγγελέα: «Η έρευνα πρέπει να στραφεί στους παρόχους γιατί στενεύουν τα περιθώρια»

Μετά τη σοκαριστική αποκάλυψη για την αδιάβαστη εισαγγελέα Πρωτοδικών, Αγγελική Τριανταφύλλου, η οποία χειρίζεται το πιο κρίσιμο σκέλος της εισαγγελικής έρευνας για το πολύκροτο σκάνδαλο των υποκλοπών, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλά στο documentonews.gr, επαναλαμβάνοντας την επισήμανση ότι η διερεύνηση πρέπει να στραφεί στους παρόχους διότι «τα περιθώρια ήδη έχουν στενέψει πολύ».

Ο κ. Ξανθόπουλος δήλωσε πως τα τεκμήρια παρακολούθησης του Κωστή Χατζηδάκη ή αλλιώς «στόχου 5046c» πρέπει να αξιοποιηθούν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών διότι «έχουν σημασία για τη διεξαγόμενη έρευνα». Επίσης, υπογραμμίζει πως η έρευνα πρέπει να κατευθυνθεί -όσο πιο γρήγορα γίνεται- προς τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας και όχι στην «εμπλεκόμενη ΕΥΠ».

Η δήλωση του τομεάρχη Δικαιοσύνης της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Η έρευνα για το θέμα των παρακολουθήσεων αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των Εισαγγελικών Αρχών. Προκαλεί όμως εντύπωση ότι στοιχεία που δημοσιεύονται εδώ κι εβδομάδες στον Τύπο δεν υπέπεσαν στην αντίληψή της αρμόδιας Εισαγγελέως, όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα. Και τα στοιχεία αυτά καταφανώς έχουν σημασία για τη διεξαγόμενη έρευνα. Έχω ήδη δηλώσει ότι αντί της αναζήτησης στοιχείων από την εμπλεκόμενη ΕΥΠ, η έρευνα θα έπρεπε να κατευθυνθεί στους παρόχους. Ειδικά σήμερα και αφού η εισαγγελική Αρχή πληροφορηθεί τα στοιχεία των ατόμων, που φέρονται παρακολουθούμενοι, καλό θα είναι να αποτανθεί στους παρόχους. Η ταχύτητα της έρευνας είναι η μια παράμετρος, η αξιοπιστία των στοιχείων η δεύτερη και τα περιθώρια ήδη έχουν στενέψει πολύ».

Διαβάστε επίσης: Σοκ – Η Εισαγγελέας δεν ψάχνει συγκεκριμένα στοιχεία υποκλοπών γιατί δεν γνώριζε όσα δημοσιεύτηκαν για Χατζηδάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter