Ξανθός: 300 προσλήψεις στις δομές ψυχικής υγείας

Ξανθός: 300 προσλήψεις στις δομές ψυχικής υγείας

Τοποθέτηση του υπουργού Υγείας στην συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

«Ένεση ανθρώπινου δυναμικού» στις δομές ψυχικής υγείας, ανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, κατά την διάρκεια της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Όπως επισήμανε ο Α.Ξάνθος «για μια 10ετία είχαν σταματήσει οι προσλήψεις στις δομές ψυχικής υγείας» και «αυτό τώρα αντιμετωπίζεται έχουν προκηρυχθεί 300 θέσεις. Είναι μία ένεση ανθρώπινου δυναμικού στο σύστημα υγείας αν και μικρότερη από τις ανάγκες». Όπως είπε θα καταβληθεί προσπάθεια και για περεταίρω «στοχευμένη ενίσχυση της ψυχικής υγείας».

Αναφορικά με το θέμα της εργασιακών σχέσεων των πανεπιστημιακών γιατρών δήλωσε ότι «η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση είναι η σχέση που στηρίζει το Εθνικό Συστημα Υγείας» αφού «είναι η σχέση που εγγυάται την αφοσίωση στο σύστημα»

Νωρίτερα και κατά την διάρκεια της ακρόασης φορέων επί του νομοσχεδίου ο Μιχαήλ Γιαννίκος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδιας Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία επισήμανε για τις δομές ψυχικής υγείας ότι «το προσωπικό έχει αποδεκατιστεί στην προοπτική ότι τα ψυχιατρικά νοσοκομεία θα είχαν κλείσει, εδώ και δέκα χρόνια έχουν να πάρουν προσωπικό, 60% είναι κενές οι οργανικές θέσεις και σε νοσηλευτικά τμήματα των 30 – 40 ασθενών, που εισάγονται με εισαγγελική παραγγελία, γιατί το 60% στη χώρα μας είναι εισαγγελικές παραγγελίες, νοσηλεύονται, φυλάσσονται από μια νοσηλεύτρια, καθότι το προσωπικό τα τελευταία έξι χρόνια έχει μειωθεί αρκετά, χωρίς να έχει προσληφθεί κανείς, ειδικά στα ψυχιατρικά νοσοκομεία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter