Ξανθός: Εργαζόμαστε με προσήλωση ώστε να βγούμε από την κρίση

"Σε μία περίοδο που η Ευρώπη μεταβάλλεται και σε λίγο καιρό δεν θα είναι αυτή που γνωρίζουμε, η χώρα μας πρωτοστατεί στην κατεύθυνση προς μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, των δικαιωμάτων και της δημοκρατίας", είπε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας σε εκδήλωση για τα δύο χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

«Εργαζόμαστε με προσήλωση και με χαμηλούς τόνους ώστε να βγούμε από την κρίση και έχει σημασία και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους, δεδομένου ότι ο τόπος χρειάζεται κοινωνική και πολιτική σταθερότητα. Σε μία περίοδο που η Ευρώπη μεταβάλλεται και σε λίγο καιρό δεν θα είναι αυτή που γνωρίζουμε, η χώρα μας πρωτοστατεί στην κατεύθυνση προς μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, των δικαιωμάτων και της δημοκρατίας». Αυτό τόνισε ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αμάρι Ρεθύμνου που βρίσκεται στο κέντρο ακριβώς της ενδοχώρας του νομού. «Μέλημα της κυβέρνησης είναι να υπάρξει ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με τους πολίτες» είπε ο υπουργός συμπληρώνοντας: «Ο κάθε διάλογος είναι σημαντικός διότι ανατροφοδοτεί και την κυβέρνηση, αποκτώντας τα μέλη της μια καλύτερη εικόνα των δυσκολιών του κόσμου και αντιλαμβανόμενοι παράλληλα τις ανάγκες της κοινωνίας».

«Αυτό που θέλουμε να πούμε στους πολίτες είναι ότι αυτά τα δυο χρόνια έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να ξαναβρεθεί η χώρα μας, ισότιμη και αξιοπρεπής, μέσα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, μέσα σε ένα μεταβαλλόμενο τοπίο που υπάρχει στην Ευρώπη» είπε ο κ. Ξανθός εξηγώντας ότι είναι η πρώτη φορά που έχει κληθεί ελληνική κυβέρνηση να διαχειρισθεί μια τόσο δύσκολη συγκυρία, με την Ευρώπη να βρίσκεται σε κρίση ταυτότητα και πολιτικής και με τις κοινωνίες να έχουν δεχθεί μεγάλη επιβάρυνση από την πολιτική της λιτότητας σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.