Ξανθός για ιδιωτικοποίηση αντιμετώπισης παιδικού καρκίνου: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι, θα επαναφέρουμε το προηγούμενο καθεστώς»

Ξανθός για ιδιωτικοποίηση αντιμετώπισης παιδικού καρκίνου: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι, θα επαναφέρουμε το προηγούμενο καθεστώς»

Στη δέσμευση ότι μία νέα προοδευτική κυβέρνηση θα επαναφέρει την προτέρα κατάσταση και θα διασφαλίσει τον δημόσιο χαρακτήρα για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου αλλά και συνολικά του συστήματος υγείας προχώρησε ο Ανδρέας Ξανθός στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κατά την τελευταία συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, το οποίο δρομολογεί τη μετατροπή του ογκολογικού κέντρου παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη» σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Δείτε επίσης: Σύλλογος «Φλόγα» για Παιδοογκολογικό «Αγία Σοφία»: Η πρόταση που κατατέθηκε είναι πρόχειρη, επιφανειακή

«Είναι προφανές ότι έχουμε μια σταδιακή διολίσθηση και μετάλλαξη του ΕΣΥ, είμαστε κάθετα αντίθετοι, το καθεστώς θα επανέλθει στην προτέρα κατάσταση με μια νέα προοδευτική κυβέρνηση» είπε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε δε ότι η αλλαγή από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ δεν είναι ούτε αθώα ούτε πολιτικά ουδέτερη, καθώς αυτή σημαίνει τη «διευκόλυνση του ιδιωτικοοικονομικού μάνατζμεντ».

«Σημαίνει, επίσης, ευκολία για να έρθουν ιδιωτικά συνεργεία αύριο – μεθαύριο» εξήγησε, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι αυτό θα οδηγήσει σε δεύτερο χρόνο σε υπηρεσίες που θα παρέχονται στον σκληρό πυρήνα του συστήματος υγείας με στόχο το κέρδος.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η εξαίρεση του κανονισμού λειτουργίας του κέντρου από το ισχύον πλαίσιο λειτουργίας του ΕΣΥ επιφέρει έλλειμμα διαφάνειας στις προμήθειες, στις προσλήψεις και στον κοινωνικό έλεγχο.

«Υπάρχει έλλειμμα διαφάνειας, δημόσιας λογοδοσίας και κοινωνικού ελέγχου. Αυτό πιστεύετε ότι προάγει το δημόσιο συμφέρον;» αναρωτήθηκε.

Δείτε επίσης: ΠΟΕΔΗΝ για ογκολογικό Παίδων: Δώστε σημασία σε όσα καταγγέλλουμε, μην πείτε γιατί δεν τα λέγαμε

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter