Ξανθός για την είσπραξη των 241 εκατ. ευρώ που χαρίστηκαν στις φαρμακευτικές: «Το σύστημα ήταν διάτρητο»

Ξανθός για την είσπραξη των 241 εκατ. ευρώ που χαρίστηκαν στις φαρμακευτικές: «Το σύστημα ήταν διάτρητο»

Διάτρητο χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας το σύστημα διαχείρισης δημόσιου χρήματος πριν ακόμα εφαρμοστούν τα μέτρα λιτότητας, με αφορμή την τροπολογία για την είσπραξη της ζημίας ύψους 241 εκατ. ευρώ κατά την περίοδο 2006 έως 2008.

Ο Αν. Ξανθός τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια για την τροπολογία είσπραξης των 241 εκατ. ευρώ από τις φαρμακευτικές εταιρίες οι οποίες δεν κατέβαλλαν rebate για την περίοδο 2006 έως 2009, γεγονός για το οποίο φέρουν ευθύνη οι τότε υπουργοί Ανάπτυξης, Απασχόλησης, Υγείας και Εμπορικής Ναυτιλίας.

«Η αλήθεια είναι ότι την περίοδο που δεν υπήρχαν μέτρα λιτότητας οι φαρμακευτικές δεν κατέβαλλαν τα οφειλόμενα ποσά αυτό είναι ένα σήμα ότι ήταν διάτρητο το σύστημα διαχείρισης του δημόσιου χρήματος εκείνη την περίοδο κι αυτό μαζί με πολλά άλλα ευθύνονται για τον εκτροχιασμό της χώρας» είπε ο υπουργός Υγείας στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα οι υπουργοί Εργασίας και Υγείας είχαν παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου προκειμένου να καταστήσουν γνωστό ότι θα ληφθούν οι ανάλογες πρωτοβουλίες για την είσπραξη αυτού του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού που χαρίστηκε στις φαρμακευτικές. Γεγονός που γίνεται πράξη με την τροπολογία που συμπεριλήφθηκε στο πολυνομοσχέδιο για τις 120 δόσεις.

Η τροπολογία:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2019/05/14/5cdac118825e636b716ad5e4.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter